Sari la conținut

Terapia cu patru lăbuțe face minuni! Unde în România se află prima clinică de terapie cu câini

Terapia cu câini, în sfârșit și în România! Câinii și pisicile sunt animale terapeutice, nu mai este un secret. Care sunt trăsăturile unui câine de terapie certificat?

Un câine care a trecut evaluarea Pet Partners are toate trăsăturile unui bun câine de terapie: prezintă un temperament bine echilibrat, este sociabil, își dorește interacțiunea cu oamenii, în niciun moment nu arată semne de agresivitate și este foarte obedient.

Terapia cu câini este întâlnită în multe țări și iată că și în România se sparge gheața în domeniul acesta. În județul Cluj, această clinică se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, tipici şi cu diverse deficienţe sau cu tulburãri din spectrul autist, scrie Portalul de Știri din Satu Mare.

Echipa din clinică este una multidisciplinarã, formatã din specialişti în sãnãtatea mintalã şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ  terapie standard (terapie cognitiv comportamentalã, ABA, logopedie) şi terapie asistatã de animale.

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depãşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare. Astfel procesul terapeutic este mai plãcut, iar rezultatele apar mai repede. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel