sâmbătă, septembrie 25, 2021

Terapia incredibilă care ține departe durerile de genunchi. Se numește ”Vampir” și acționează rapid și fără medicamente

Durerile de oase, durerile articulare sunt un chin pentru foarte multe persoane. Însă medicii au vești bune pentru acești pacienți.

Gonartroza, afecțiunea care-ți cauzează grave neplăceri la nivelul genunchilor, este o boală determinată fie de poziția incorectă, fie de moștenirea genetică sau de leziunile pe care le-au suferit genunchii tăi de-a lungul vieții, potrivit digi24.ro.

Refacerea oaselor și a tendoanelor, de acum, se efectuează printr-o metodă revoluționară și mult mai rapidă, fără a mai fi nevoie de tratament medicamentos. Vorbim despre binecunoscută terapie “Vampir” – PRP care, mai nou, se folosește și în tratarea gonartrozei, așa cum i se spune, în termeni medicali, bolii de genunchi.

Perfecționarea tehnologică a permis o nouă formă de terapie care se adresează tuturor pacienților cu boli acute și cronice ale sistemului locomotor, această fiind terapia “Platelet Rich Plasma” – terapia bogată în trombocite.

„Terapia PRP permite reducerea numărului de preparate antiinflamatorii și analgezice, folosite de obicei pentru atenurea durerii, sau chiar renunțarea completă la aceasta. Un alt avantaj al acestui complex regenerativ este posibilitatea folosirii lui în paralel cu alte proceduri medicale recomandate într-o astfel de situație medicală! Avantajele acestei terapii sunt multiple. Inițierea mecanismului propriu de vindecare, regenerarea țesuturilor afectate, reducerea timpului de refacere, reducerea durerii comparativ cu metodele clasice de tratament, reducerea consumului de medicamente, ba chiar renunțarea la folosirea acestora, scăderea riscului unei posibile intervenții chirurgicale. E nevoie de la 3 până la 5 ședințe, în funcție de diagnosticul pacientului”, explică specialistul Cornel Brotac.

Vindecarea se realizează în 3 etape:

Etapa inflamatorie – apare imediat după infiltrație și persistă până la 72 ore după. În această perioada pacientul poate suferi o amplificare a durerii din cauza inflamației care se produce la nivel local;

Proliferarea celulară – această a doua etapă din procesul de vindecare este importantă. Practic acum se realizează o creștere importană a numărului de celule noi care au rol activ și important în regenerare și vindecare;

Remodelarea țesutului – aceasta este ultima etapă de vindecare, fiind reprezentată de diferențierea celulelor nou formate.

Afecţiuni care pot fi tratate cu PRP

Pe lângă gonartroză, există o varietate de alte afecțiuni care pot fi tratate cu terapia PRP, precum:

– traume ale mușchilor, ligamentelor și tendoanelor

– osteoartroze

– osteoartrite

– tendinopatii/tendinoza

Contraindicații:

Deși, cu reacții adverse limitate, terapia prin PRP are, totuși, câteva contraindicații:

– stările trombocitopenice

– tumorile maligne

– febra de orice etiologie

Ultimele stiri