miercuri, decembrie 8, 2021

Veste uriașă pentru pacienții cu cancer de prostată! A apărut procedura cu ultrasunete care poate elimina tumorile localizate la prostată într-un procent semnificativ.

Tehnica folosește aparat pulsatil cu ultrasunete pentru a ataca tumorile prostatei. Oamenii de știință au testat tehnologia nouă pe 115 bărbați diagnosticați cu cancer de prostată. Rezultatele au fost uimitoare: după un an, 65% dintre pacienți fuseseră vindecați, potrivit cotidianului Daily Mail.

Te-ar mai interesa: 86 de elevi și copii de grădiniță, depistați pozit...

Aceasta poate fi știrea anului în medicină! Studiul sugerează că undele sonore elimină tumorile la aproape două treimi din pacienți.

Tehnica TULSA utilizează impulsuri precise de ultrasunete, iar o singură sesiune durează mai puțin de o oră. În acest fel, pacienții nu mai trebuie să apeleze la intervenția chirurgicală. TULSA funcționează folosind un dispozitiv în formă de tijă, care se introduce în uretră, de unde trimite unde sonore către celulele canceroase.

„Spre deosebire de alte sisteme cu ultrasunete de pe piață, puteți monitoriza procesul de ablație cu ultrasunete în timp real și puteți obține un feedback imediat în privința eficacității. E o procedură ambulatorie cu timp minim de recuperare”, afirmă profesorul Steven Raman, cel care a condus cercetarea.

Te-ar mai interesa: Simptomul mai puțin obișnuit al deficitului de zin...

Deocamdată, tehnologia a fost folosită doar la pacienți supuși unor teste de către cercetătorii de la Universitatea din California (Los Angeles), însă e de așteptat ca metoda să ajungă cât mai urgent pe piața mondială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri