Sari la conținut

Unul dintre cele mai eficiente teste pentru cancerul de col uterin e gratuit la aceste laboratoare

Test gratuit cancer de col uterin. Synevo România lansează o campanie națională de prevenție a cancerului cervical. Astfel, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, compania va organiza mai multe acțiuni de informare adresate pacientelor și cadrelor medicale oferind un pachet de screening pentru cancerul cervical, în cadrul căruia testul CINtec® PLUS poate fi accesat gratuit de pacientele cu rezultat pozitiv la testul cobas​®​ HPV.

Test gratuit cancer de col uterin

Până la 80% din cazurile de cancer de col uterin pot fi prevenite prin programe organizate de screening. Un studiu realizat de Synevo România în parteneriat cu Kantar TNS, pe un eșantion de femei mediul urban, cu vârste între 18 și 64 de ani, arată că o treime dintre femeile active sexual nu au efectuat niciun control ginecologic în ultimul an. Lipsa unor probleme vizibile, a timpului sau a unei recomandări din partea medicului ginecolog, costurile și disconfortul din timpul recoltării sunt principalele motive care au contribuit la frecvența redusă a testelor de screening. Asocierea între infecția HPV și dezvoltarea cancerului cervical nu este corect identificată decât de una din trei femei chestionate, aspect care diminuează beneficiul perceput al testării HPV.

„Dorim să intervenim cu toate instrumentele de care dispunem pentru reducerea incidenței cancerului de col uterin în România – cea mai mare la nivelul Uniunii Europene – prin campanii de comunicare adresate medicilor și pacientelor, oferte comerciale și studii care oferă tuturor celor implicați o imagine clară asupra obstacolelor întâlnite și evidențiază nivelul de informare privind riscurile și modalitățile de prevenție. Synevo România este aproape de profesioniștii în domeniul sănătății și pacientele din țară, oferind informații rapide și sigure pe baza cărora pot fi luate cele mai bune decizii medicale”, a declarat doctor Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Pachet de testare cancer de col

Pachetul de screening pentru cancer cervical oferit de Synevo România pacientelor în intervalul octombrie 2020 – ianuarie 2021 cuprinde un test PAP în mediu lichid și un test cobas​®​ HPV ADN pentru detectarea tulpinilor cu risc crescut, cu identificarea genotipurilor 16, 18. Pacientele cu rezultat pozitiv HPV primesc gratuit testul CINtec​​®​ PLUS (prețul de listă al acestuia este de 370 de lei). Costul total al pachetului de screening oferit de Synevo este de 268 de lei. Pacientele pot accesa oferta în toate cele 72 de centre Synevo din București și din țară, unde se recoltează probe ginecologice. Probele sunt analizate cu ajutorul unui echipament de ultimă generație cobas® 6800, cu o capacitate de procesare de peste 500 de probe/zi.

Synevo România deține cel mai mare departament de citologie cervicală din țară, deservit de o echipă de 15 medici specialiști anatomo-patologi. În cei zece ani de activitate în domeniul citologiei cervicale Synevo România a procesat și validat peste 430.000 de teste PAP și a raportat peste 5.000 de leziuni intraepiteliale scuamoase de grad înalt (HSIL) – prezența acestor leziuni corespunde, de obicei, existenței unei faze incipiente a cancerului de col uterin, necesitând o evaluare colposcopică.

Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer pentru femeile din România. Cu toate acestea, multe paciente ignoră controalele periodice specifice: testul Babeș-Papanicolau, testul HPV sau, în anumite cazuri, colposcopia. Testele de prevenție au rolul de a depista leziunile maligne în stadii incipiente, când se poate opta pentru intervenții minim-invazive eficiente, cu șanse maxime de vindecare.

Campania de conștientizare lansată de Synevo România implică, de asemenea, comunicări directe și evenimente adresate unui număr de peste 2.500 de medici ginecologi și medici de familie din toată țară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel