vineri, septembrie 30, 2022

Testare gratuită pentru cancer de col uterin: Unde vă puteți programa pentru a beneficia de teste gratuite HPV și Babeș-Papanicolau în rețeaua de screening.

Vești bune pentru femeile din Sighișoara: rețeaua de screening a Spitalului Municipal Sighişoara a devenit funcţională. Astfel, femeile din grupul ţintă din Sighişoara şi împrejurimi sunt invitate să se programeze la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV.

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar  08.00-15.00 (luni-vineri), la numărul de telefon 0770.588.215.

Programul serviciilor medicale

Acordarea serviciilor medicale de screening – recoltare test Babeș-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu se realizează astfel:

  • În Cabinetul de obstetrică-ginecologie din Ambulator, (str. Gării nr. 1) (Luni -15.00-17.00, marţi – 08.00-09.00, 15.00-16.00, miercuri – 15.00-16.00, joi – 15.00-16.00), servicii medicale asigurate de către medicii specialişti/primari de obstetrică-ginecologie din cadrul Secţiei Obstetrică-ginecologie.

Ce servicii medicale se oferă gratuit

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani.

Te-ar mai interesa: Prințul George, replică regală pentru un coleg car...

Recoltarea acestor probe se realizează în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin, se arată într-un comunicat de presă al spitalului.

Toate serviciile medicale oferite sunt gratuite.

Lista acestor servicii include: consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic.

Te-ar mai interesa: Obiecte pe care să nu le ții niciodată în casă. Al...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private