luni, ianuarie 30, 2023

Testarea COVID periodică este esențială pentru combaterea pandemiei, susțin specialiștii. Aceasta poate ajuta depistarea timpurie, care le permite persoanelor să se izoleze înainte de transmiterea virusului în colectivitate.

Aceasta etse cu atât mai importantă în cazul elevilor, deoarece ei pot răspândi virusul mai ușor în familie și grupuri de prieteni, socializând mult mai mult la școală.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

Inițial, luni și joi au fost zilele stabilite pentru testarea elevilor. Ulterior, aceste zile au fost modificate din cauza întârzierilor înregistrate la furnizarea testelor.

Marți și vineri, noile zile de testare pentru elevi

O parte dintre elevi fac în această săptămână o singură testare rapidă pe bază de salivă pentru depistarea coronavirusului, din cauza întârzierilor înregistratre în furnizarea testelor, comunică RRA.

De altfel, din aceeaşi cauză zilele de testare au fost fixate marţi şi vineri, în loc de luni şi joi, cum se stabilise iniţial. Potrivit Ministerului Educaţiei, zilele pot fi decalate în funcţie de disponibilitate. Marea majoritate a copiilor confirmă participarea la campania de testare pe bază de salivă, conform rezultatelor unui sondaj al organizaţiei Salvaţi Copiii.

Te-ar mai interesa: Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supl...

98% dintre elevi au răspuns că au primit la şcoală testele rapide, în cadrul consultării online derulate în cursul săptămânii trecute, când au fost introduse aceste teste.

Cei mai mulţi au afirmat că le-au făcut acasă, în doar 5 minute. În cazul celor doar câteva procente dintre elevi care au spus că au făcut testele la şcoală, timpul total alocat pe care l-au indicat a fost mai mare, puţin peste un sfert de oră.

Te-ar mai interesa: Alimentația în funcție de grupa de sânge. Care sun...

Mai bine de jumătate dintre cei care au răspuns la întrebările sondajului consideră că testele pe bază de salivă pot contribui la creşterea gradului de siguranţă sanitară în şcoli.

Cei care se îndoiesc de acest lucru argumentează cu posibilitatea unor rezultate fals negative, cu modul de ambalare şi distribuire, dar şi cu posibila lipsă de onestitate în procesul de testare şi de transmitere a rezultatelor.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Numeroase opinii primite de Salvaţi Copiii semnalează îngrijorări referitoare la siguranţa procesului de ambalare a testelor şi posibila afectare a siguranţei sau relevanţei rezultatelor. Organizaţia recomandă autorităţilor o comunicare clară în privinţa tuturor aspectelor semnalate şi asigurarea retestării gratuite pentru confirmarea oficială a unui eventual rezultat pozitiv

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private