Categories: Ştiri sănătate

Testele non-invazive, pe bază de salivă, vor putea fi utilizate în școli. În ce circumstanțe vor fi folosite?

Recent, ministrul Educației a anunțat că testele non-invazive, pe bază de salivă, vor fi disponibile în școli. Elevii vor fi testați în anumite circumstanțe, pentru a depista în timp util o posibilă infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Cadrele didactice, de asemenea, vor fi testate împreună cu elevii de două ori pe săptămână, în sistem de screening. Astfel, pentru a asigura un număr suficient de teste, autoritățile vor întocmi o cifră estimativă.

Testarea este esențială pentru depistarea timpurie a infectărilor, limitând răspândirea rapidă a variantei Delta.

Varianta Delta este responsabilă pentru creșterea abruptă a numărului de infectări din ultimele luni, anunță autoritățile. În prezent, România se confruntă cu o situație fără precedent, iar sistemul medical este aproape de colaps.

Testarea non-invazivă va fi disponibilă în școli

Ministrul Educaţiei estimează că în câteva zile testele de depistare a coronavirusului noninvazive, pe bază de salivă, vor putea fi folosite în şcoli, iar azi se întocmeşte o estimare privind numărul de astfel de teste necesare.

Sorin Cîmpeanu calcula că la circa 3.200.000 de elevi şi cadre didactice care ar trebui testate de două ori pe săptămână, în sistem de screening, adică toată lumea, ar fi necesare, până la sfârşitul anului, circa 7 milioane de teste.

Acestea vor fi procurate prin Oficiul de Achiziţii Centralizate, iar Agenţiei Naţionale pentru Medicamente i s-a solicitat ca, în cursul zilei de azi, să transmită cerinţele de reglementare şi cerinţele de minimă performanţă ale testelor, pentru a fi achiziţionate, a explicat ministrul Educaţiei, potrivit RRA.

„Ele vor fi autorizate pe baza identificării acestor cerinţe minime de performanţă şi a cerinţelor de reglementare, foarte important.

În toată această perioadă se fac teste în şcoli şi Ministerul Sănătăţii a suplimentat, la finalul săptămânii trecute, cu 280.000 numărul de teste antigel, la dispoziţia şcolilor.

Se adaugă celor minimum 5.000 de teste, existente în fiecare judeţ. Aceste teste vor putea fi utilizate nu numai în cazul apariţiei unor persoane cu simptome, vorbim de elevi şi cadre didactice în egală măsură, ci vor putea fi utilizate – tocmai ce am transmis o instrucţiune către toate inspectoratele şcolare judeţene – şi pentru testarea acelor elevi care vor să revină în cea de-a 8-a zi la şcoală, în baza prezentării unui test negativ.

Acolo unde există cabinete medicale şcolare, există şi teste”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Recent Posts

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

2 ore ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

2 ore ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

2 ore ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

3 ore ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

3 ore ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

3 ore ago

Citeste si: