Sari la conținut

Testele, obligatorii atât pentru persoanele vaccinate, cât și pentru cele nevaccinate. În ce circumstanță sunt necesare?

Testarea COVID este, potrivit experților în sănătate, un pas important pentru a combate pandemia de coronavirus. Aceasta ajută la depistarea timpurie a infecțiilor și, astfel, limitează răspândirea virusului prin izolarea persoanelor bolnave.

Depistarea timpurie este cu atât mai importantă în contextul pandemic actual, după apariția variantei Omicron. Aceasta este cea mai contagioasă tulpină descoperită și se răspândește rapid, la nivel mondial.

Astfel, pentru a limita răspândirea noii tulpini, autoritățile din toată Europa au impus o serie de măsuri anti-COVID necesare. Testarea este o astfel de măsură, valabilă atât pentru persoanele nevaccinate, cât și pentru cele vaccinate, o decizie inedită de la începutul pandemiei.

Testul COVID, necesar în Italia atât pentru vaccinați, cât și nevaccinați

Multe ţări au restricţionat accesul la frontieră pentru a combate răspândirea virusului. De astăzi, Italia cere teste tuturor cetăţenilor europeni înainte de intrarea în ţară, iar nevaccinaţii intră în carantină, comunică RRA.

Până la 31 ianuarie, anul viitor, începând de astăzi, oricine intră în Italia, imunizat sau nu, trebuie să prezinte un test negativ de diagnosticare a coronavirusului.

În plus, potrivit unei ordonanţei a ministurlui sănătăţii, Roberto Speranza, pe lângă acest test, persoanele nevaccinate sunt obligate să se izoleze pentru 5 zile.

Măsura se aplică şi cetăţenilor din ţările UE, motiv pentru care liderii de la Bruxelles vor discuta, astăzi, despre această restricţie a călătoriilor, după ce au cerut clarificări Italiei du privire la testul solicitat, chiar şi în cazul persoanelor imnunizate.

Nu sunt prea multe lucruri la care să te gândeşti.

„La noi, infectările cu varianta Omicron sunt de mai puţin de 0,2%, în timp ce în alte ţări, această variantă este foarte răspândită”.

Este unica explicaţie a premierului italian Mario Draghi. Campania de vaccinare din peninsulă este în plină desfăşurare.

Peste 85% din populaţia de peste 12 ani a primit două doze, iar la aproximativ 20% a fost administrată deja şi a 3-a fiolă.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel