Sari la conținut

Dr. Fauci: ce importanță are rapelul împotriva variantei omicron? Ce vaccin este cel mai recomandat?

să se infecteze cu varianta Delta

Consilierul medical șef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat miercuri că injecțiile de rapel disponibile în prezent funcționează împotriva variantei omicron a Covid-19 și nu trebuie ajustate pentru a lupta cu noua tulpină extrem de contagioasă a virusului în acest moment.

„Schemele noastre de vaccin de rapel funcționează împotriva omicronilor”, a spus Fauci publicului în timpul unei actualizări covid de la Casa Albă . „În acest moment, nu este nevoie de un amplificator specific variantei.”

Fauci a spus că seria primară de vaccinare cu două doze de la Pfizer și BioNTech este compromisă semnificativ de omicron, dar oferă totuși o protecție considerabilă împotriva bolilor severe. Protecția față de vaccinul în două doze împotriva infecției a scăzut la 33%, comparativ cu 80% înainte de apariția omicronului. Cu toate acestea, două doze sunt încă eficiente cu 70% în prevenirea spitalizării la pacienții cu omicron din Africa de Sud, a spus Fauci.

„Evident, aceasta este în scădere semnificativă, dar există menținerea unui grad de protecție împotriva spitalizării”, a spus Fauci.

O doză de rapel crește protecția împotriva bolilor simptomatice la 75%, a spus Fauci, citând date de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

„Și astfel mesajul rămâne clar. Dacă sunteți nevaccinat, vaccinați-vă și, în special în arena omicronului, dacă sunteți complet vaccinat, faceți-vă vaccinul de rapel”, a spus Faucipotrivit CNBC.

Cei nevaccinati au șanse de opt ori mai mari să ajungă în spital și de 14 ori mai multe șanse de a muri în comparație cu persoanele care sunt complet vaccinate, a declarat coordonatorul de răspuns la Covid din partea Casei Albe, Jeff Zients, citând date de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că 36 de state au detectat până acum omicron, iar varianta reprezintă aproximativ 3% din cazurile de Covid la nivel național. Cu toate acestea, infecțiile cu omicron sunt probabil mult mai mari în New York și New Jersey, a spus ea, reprezentând aproximativ 13% din cazuri.

„Datele timpurii sugerează că omicron este mai transmisibil decât delta cu un timp de dublare de aproximativ două zile”, a spus Walensky.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.