joi, iunie 30, 2022

Consilierul medical șef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat miercuri că injecțiile de rapel disponibile în prezent funcționează împotriva variantei omicron a Covid-19 și nu trebuie ajustate pentru a lupta cu noua tulpină extrem de contagioasă a virusului în acest moment.

„Schemele noastre de vaccin de rapel funcționează împotriva omicronilor”, a spus Fauci publicului în timpul unei actualizări covid de la Casa Albă . „În acest moment, nu este nevoie de un amplificator specific variantei.”

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

Fauci a spus că seria primară de vaccinare cu două doze de la Pfizer și BioNTech este compromisă semnificativ de omicron, dar oferă totuși o protecție considerabilă împotriva bolilor severe. Protecția față de vaccinul în două doze împotriva infecției a scăzut la 33%, comparativ cu 80% înainte de apariția omicronului. Cu toate acestea, două doze sunt încă eficiente cu 70% în prevenirea spitalizării la pacienții cu omicron din Africa de Sud, a spus Fauci.

„Evident, aceasta este în scădere semnificativă, dar există menținerea unui grad de protecție împotriva spitalizării”, a spus Fauci.

Te-ar mai interesa: Horoscop 30 iunie. Previziuni astrale: Zodii care ...

O doză de rapel crește protecția împotriva bolilor simptomatice la 75%, a spus Fauci, citând date de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

„Și astfel mesajul rămâne clar. Dacă sunteți nevaccinat, vaccinați-vă și, în special în arena omicronului, dacă sunteți complet vaccinat, faceți-vă vaccinul de rapel”, a spus Faucipotrivit CNBC.

Cei nevaccinati au șanse de opt ori mai mari să ajungă în spital și de 14 ori mai multe șanse de a muri în comparație cu persoanele care sunt complet vaccinate, a declarat coordonatorul de răspuns la Covid din partea Casei Albe, Jeff Zients, citând date de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Te-ar mai interesa: Măsură de urgență. Ce se întâmplă cu băuturile cu ...

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că 36 de state au detectat până acum omicron, iar varianta reprezintă aproximativ 3% din cazurile de Covid la nivel național. Cu toate acestea, infecțiile cu omicron sunt probabil mult mai mari în New York și New Jersey, a spus ea, reprezentând aproximativ 13% din cazuri.

„Datele timpurii sugerează că omicron este mai transmisibil decât delta cu un timp de dublare de aproximativ două zile”, a spus Walensky.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private