marți, noiembrie 30, 2021

Testul Barney. Cum să-ți verifici starea glandei tiroidei, cu un simplu termometru, la tine acasă.

Broda Otto Barnes, un medic american și profesor de medicină, a studiat disfuncția endocrină, în special

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

hipotiroidismul. În anii ’70, Barnes a publicat mai multe cărți care susțineau că hipotiroidismul a fost subdiagnosticat în Statele Unite și a fost responsabil pentru o gamă largă de probleme de sănătate.

Dr. Barnes a scris o carte despre activitatea glandei tiroide, cu o descriere a diferitelor probleme şi boli care pot apărea din cauza activităţii reduse a acestui organ important. De asemenea, a descoperit, de asemenea, un test simplu care poate fi făcut acasă şi care poate fi aplicat pentru a verifica starea glandei tale tiroide.

Hipotiroidismul este o afecțiune în care corpul nu dispune

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

de suficienți hormoni tiroidieni. Din păcate, în România, din ce în ce mai multi oameni suferă de această boală. Dacă nu este tratată, va progresa, ducând la depresie severă, insuficiență cardiacă și alte boli.

Testul Barney, invenția medicului Broda Otto Barnes, te poate ajuta să-ți verifici glanda tiroidă, chiar acasă la tine, printr-un procedeu simplu. Iată cum trebuie să faci acest test.

Testul Barney. Cum îl realizezi

 • Înainte de a merge la culcare, agită bine un termometru. Trebuie să te asiguri că temperatura din acest instrument este mai mică decât 35 de grade Celsius.
 • A doua

  Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

  zi dimineaţa, imediat ce te-ai trezit, pune termometrul sub axilă. Asigură-te că între termometru şi mâna ta nu a rămas bluza de pijama sau alte haină. Lasă termometrul acolo timp de 10 minute.

 • După 10 minute, citeşte rezultatele şi imediat scrie-le pe ceva.
 • Rezultatul acesta este cunoscut sub numele de “temperatură bazală” sau “temperatura corpului dimineaţa”. Temperatura normală este cuprinsă între 36,5 şi 36,8 grade Celsius.
 • Temperatura corpului poate varia datorită bolilor infecţioase la femeile care au menstruaţie. Prin urmare se recomandă să faci acest test dacă eşti

  Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

  sănătoasă şi nu eşti la menstruaţie.

Rezultatele testului

1. Dacă temperatura ta este cuprinsă între 36,5 şi 36,8 grade Celsius, înseamnă că glanda ta tiroidă funcţionează normal.

2. Dacă temperatura are o valoare sub 36,5 grade Celsius, atunci este vorba de activitatea redusă a glandei tiroide (Hipotiroidism sau tiroida “leneşă”). Simptomele activităţii reduse a glandei tiroide sunt depresia, atunci când te simţi lipsită de energie, oboseală, infecţii, dureri de cap cronice, pierderea memoriei şi concentrării, căderea părului şi altele.

3. Dacă temperatura

Te-ar mai interesa: „În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?”...

este mai mare de 36,8 grade Celsius, este vorba de o activitate rapidă a glandei tiroide (hipertiroidism) sau de o infecţie în organism.

Pentru acurateţea rezultatelor, se recomandă ca acest test să fie făcut în 3 zile consecutive.

Dacă temperatura corpului tău este situată peste sau sub valoarea normală, îţi sugerăm să mergi la un doctor pentru a-ţi confirma diagnosticul şi pentru a primi recomandările specialistului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri