Sari la conținut

Testul de sânge care poate face diferența între persoanele sănătoase și pacienții cu Alzheimer

Vitamine si minerale pentru creier
Sursă foto: pixabay
Lipsa unei anumite vitamine crește riscul apariției bolii Alzheimer.

Testul de sânge care poate face diferența între persoanele sănătoase și pacienții cu Alzheimer

Testul îmbătrânirii poate detecta stadiile incipiente ale bolii neurodegenerative şi poate fi folosit pentru a stabili vitalitatea organelor donate pentru transplanturi.

Pe masura ce îmbătrâniml, au loc schimbări și tulburări asociate în mod frecvent vârstei înaintate. Multi dintre acestia fac boli neurodegenerative cronice care începe de obicei încet și se agravează treptat în timp.

În aceasta lume agitata, în care totul se întâmplă cu repeziciune o categorie destul de mare de persoane este predispusa la stres și tensiuni, aceasta fiind una dintre cauzele îmbătrânirii premature. Alte motive ar fi: expunerea constanta la soare, pielea uscata, somnul insuficient, etc. Daca din stilul de viață al unui individ sunt întâlniți fac acești factori, pe pielea lor se vor observa mai devreme decât ar trebui, apariția ridurilor.
Cauzele îmbătrânirii premature

Pot fi responsabili, diferiți factori pentru îmbătrânirea prematura, printre care:

 • afecțiuni cardiace;
 • tulburări ale sistemului nervos;
 • boli de articulații;
 • boli gastrointestinale;
 • afecțiuni ale sistemului circulator;
 • boli ale sistemului imunitar;
 • leziuni care nu se vindeca complet;
 • alergii;
 • expunerea la substanțe toxice chimice sau metale grele;
 • expunerea excesiva la soare;
 • abuzul de alcool sau tutun;
 • alimentația precara;
 • stresul;
 • inactivitatea.

Cel mai comun simptom al îmbătrânii premature este durerea articulațiilor, inflamația, circulația deficitara sau tensiunea manifestata în interiorul unui organ. Exista o afecțiune destul de rara, numita sindromul Werner, care cauzează îmbătrânirea prematura la care se asociază sindromul oboselii cronice care îi determina pe bolnavi să se simță îmbătrâniți. Indiferent de momentul în care o persoana vă hotăra să facă schimbări esențiale asupra organismului sau, trebuie consultat medicul pentru a se stabili care este nivelul de rezistenta al corpului la aceste modificări.

Deseori, chiar și o modificare adusa stilului de viață ar putea reduce sau inversa semnele de îmbătrânire prematura. De exemplu, s-a constatat legătură foarte clara dintre consumul excesiv de alcool și îmbătrânirea prematura. Diminuarea consumului de alcool este o măsură evidenta care poate preveni stoparea sau chiar accelerarea îmbătrânirii.

Potrivit cercetătorilor, un test de sânge ce măsoară vitalitatea unor gene, corespunzătoare „vârstei biologice” și poate face diferența între persoanele sănătoase și pacienții cu Alzheimer și pot identifica stadiile incipiente ale bolii., scrie independent.co.uk.

Vitalitatea organelor donate pentru transplanturi

Testul îmbătrânirii ar putea fi folosit și pentru a stabili vitalitatea organelor donate pentru transplanturi.

Cercetarea, publicată în revista online Genome Biology, a analizat nivelurile de activitate în cazul unui număr de gene-cheie ale unor subiecți de 65 de ani, măsurând nivelurile acidului ribonucleic (ARN) din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel