Sari la conținut

Testul simplu care îți arată dacă ai probleme cu TIROIDA. Ce trebuie să faci dimineața

tiroida
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Legătura dintre kilogramele în plus și glanda tiroidă

Testele tiroidiene sunt folosite de profesioniștii din domeniul sănătății pentru a verifica cât de bine funcționează tiroida și pentru a găsi cauza unor probleme precum hipertiroidismul sau hipotiroidismul.

Tiroida este o glandă mică, în formă de fluture, în partea din față a gâtului, care produce doi hormoni tiroidieni: tiroxina (T4) și triiodotironina (T3). Hormonii tiroidieni controlează modul în care corpul folosește energia, astfel încât aceștia afectează aproape fiecare organ, inclusiv inima.

Testele tiroidiene ajută medicii să diagnosticheze afecțiuni ale tiroidei, cum ar fi:

  • Hipertiroidism – atunci când nivelurile de hormoni tiroidieni sunt prea mari
  • Boala Graves, cea mai frecventă cauză a hipertiroidismului
  • Hipotiroidism – când nivelul hormonilor tiroidieni este prea scăzut
  • Boala Hashimoto, una dintre cele mai frecvente cauze ale hipotiroidismului
  • Noduli tiroidieni și cancer tiroidian

Medicul dumneavoastră va începe prin a face analize de sânge și poate recomanda, de asemenea, teste imagistice.

Glanda tiroida

Testul simplu care îți arată dacă ai probleme cu TIROIDA

Testul simplu care îți arată dacă ai probleme cu TIROIDA. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit o metodă prin care putem afla dacă avem probleme cu tiroida.

„Mai avem perioade când ne simţim stresaţi, obosiţi sau ne tremură mâinile, ei bine, aici este o problemă la tiroidă.

Această problemă o putem controla foarte bine. Luăm un termometru simplu, îl punem pe noptieră, iar la prima oră a dimineţii, când am deschis ochii, îl punem sub axilă.

Vom lua temperatura timp de 2, 3 zile aşa. Dacă temperatura este mai mică de 36.5 grade, înseamnă că avem o uşoară hipotiroidie.

Ne putem duce la medic sau putem lua ceva adjuvante. Complex de B. Când avem hipotiroidie ne poate cădea părul sau părul poate fi mai gras.

Dacă temperatura este un pic mai mare de 36.8, înseamnă că avem o hipertiroidie. Putem lua tot felul de vitamine sau adjuvante.

Putem avea şi o stare uşor depresivă. Suntem undeva la mijloc. Tiroida reglează multe.”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel