Sari la conținut

Testul unghiilor îţi arată de ce boală suferi. TOP 5 indicii pentru diverse afecţiuni medicale

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Deşi în aparenţă poate fi un lucru banal, culoarea unghiilor dezvăluie unui medic cu experienţă o serie de informaţii despre starea de sănătate a unei persoane. De exemplu, problemele legate de funcţionarea unor organe vitale – inimă, ficat, rinichi, plămînii – pot fi evaluare cu ajutorul acestui indicator.

Specialiştii dezvăluie principalele 5 indicii date de aspectul şi culoarea unghiilor care te pot ajuta să-ţi evaluezi starea de sănătate.

1.Unghii palide

In cazul in care unghiile tale sunt lipsite de culoare pot indica o anemie, o boala a sangelui cu insuficiente globule rosii. Adauga in dieta ta mai multe legume si fasole pentru a imbunatati nivelul fierului din sistemul circulator.

Daca unghiile tale sunt total lipsite de culoare te-ai putea confrunta cu un inceput de diabet sau cu o afectiune a ficatului. In cazul in care este diagnosticat devreme, diabetul poate fi tinut sub control printr-o schimbare a dietei. In aceasta situatie, pe cat posibil, evita consumul de produse procesate sau cu adaos de zahar si inlocuieste-le cu cereale integrale si legume.

2. Unghii îngălbenite

De obicei o astfel de culoare a unghiilor ar putea indica probleme la plamani si limfedem. O alta cauza ar putea infectia cu un fungus a unghiei. Pe masura ce infectia se dezvolta, unghia incepe sa se ingroase si devine sfaramicioasa.

Alte probleme indicate de culoare galbena a unghiilor sunt: afectiuni severe ale tiroidei, diabet, boli ale plamanilor etc.

semn de cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

3. Unghii albe

În acest caz se recomandă efgectuarea unor analize de sânge pentru a evalua funcţia hepatică, fiind posibilă o afecţiune a ficatului. În cazul în care ai unghiile aşa de când te ştii, atunci este posibil să fie vorba de o problemă ereditară.

Unghiile albe ar putea indica şi o tulburare severă a funcţiei renale, un limfedem, instalarea diabetului, boli ale inimii sau boala Hodgkin, potrivit sfatulparintilor.ro.

4. Unghii albăstrii

O astfel de culoare a unghiilor indică faptul că organismul nu primeşte suficient oxigen. Însă poate fi şi un indiciu că te confrunţi cu probleme pulmonare sau cu afecţiuni cardiovasculare.

5. Linii închise la culoare sub unghii

De obicei sunt cauzate de melanom, o formă de cancer a pielii, astfel ca trebuie să mergi imediat la doctor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel