Home » Medicamente & prospecte » Theraflu sinus 650+ raceala & gripa x 10plicu...

Theraflu sinus 650+ raceala & gripa x 10plicuri

Pulbere pentru solutie orala
Paracetamol/Clorhidrat de fenilefrina

Nu utilizati Theraflu Sinus Raceala si Gripa daca:
• sunteti alergic la oricare dintre componentele sale
• ati luat, pe baza de prescriptie, un inhibitor de monoaminooxidaza (IMAO) in ultimele doua saptamani; (IMAO includ anumite medicamente folosite pentru tratarea depresiilor, a tulburarilor psihice si emotionale sau a bolii Parkinson. Daca nu sunteti sigur ca medicamentul care va este prescris contine un IMAO, intrebati medicul)
• utilizati alte medicamente care contin paracetamol
• suferiti de o boala de plamani (inclusiv astm bronsic)
• suferiti de hipertiroidism
• aveti sub 12 ani
• prezentati deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (G-6-PD)
• sunteti insarcinata sau alaptati
• suferiti de boli de inima, boli vasculare, boli hepatice sau renale severe
• suferiti de ulcer peptic stenozant
• prezentati o ingustare piloroduodenala
• aveti hipertensiune arteriala severa
• aveti diabet zaharat
• suferiti de glaucom (tensiune intraoculara crescuta) cu unghi inchis
• suferiti de adenom de prostata
• suferiti de epilepsie
Aveti grija deosebita cand utilizati Theraflu Sinus Raceala si Gripa
• Daca suferiti de boli hepatice, renale sau ale tiroidei;
• Daca aveti varsta peste 70 ani si aveti tulburari cardiovasculare.
Alte aspecte de avut in vedere la utilizarea Theraflu Sinus Raceala si Gripa:
• Nu utilizati cantitati mai mari sau pentru perioade mai lungi decat cele recomandate.
Theraflu Sinus Raceala si Gripa contine paracetamol, care poate provoca leziuni ale ficatului si afectarea rinichiului la doze mai mari decat cele recomandate, sau la utilizarea prelungita.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Utilizarea Theraflu Sinus Raceala si Gripa cu alimente si bauturi
Consumul bauturilor alcoolice trebuie evitat in timpul tratamentului cu Theraflu Sinus Raceala si Gripa, deoarece paracetamolul poate cauza leziuni ale ficatului, cand este utilizat impreuna cu alcoolul.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Theraflu Sinus Raceala si Gripa nu trebuie utilizat daca sunteti gravida sau alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt cunoscute efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Theraflu Sinus Raceala si Gripa
Datorita colorantului Sunset yellow FCF (E 110) pot apare reactii alergice.
Deoarece contine zahar, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.
 

3. CUM SA UTILIZATI THERAFLU SINUS RACEALA Sl GRIPA
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: se dizolva continutul unui plic in aproximativ 200 ml de apa fierbinte. Se obtine o bautura cu aroma de lamaie, care se bea fierbinte. Nu dizolvati si nu administrati mai mult de un plic, o data. Doza poate fi repetata la intervale de 4-6 ore, dupa necesitati, dar nu se vor administra mai mult de 2 plicuri in 24 de ore. Nu depasiti doza recomandata si nu administrati medicamentul pentru mai mult de 5 zile consecutiv, incetati tratamentul si adresati-va medicului daca: – simptomele nu se amelioreaza dupa 3 zile sau
prezentati febra; Acestea pot fi semne ale unei stari grave.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Theraflu Sinus Raceala si Gripa
in caz de supradozaj, contactati imediat medicul, farmacistul sau un centru de toxicologie, chiar daca nu prezentati nici un fel de simptome.
Daca uitati sa utilizati Theraflu Sinus Raceala si Gripa
Acest medicament se administreaza la intervale de 4-6 ore, atat timp cat persista simptomele, dar nu se vor administra mai mult de 2 plicuri in 24 de ore 
si nu mai mult de 5 zile consecutiv. Daca uitati sa luati o doza, luati-o cat mai repede dupa ce va amintiti, apoi continuati tratamentul dupa 4 ore, daca este necesar.
Pentru informatii suplimentare privind modul de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.
 

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Theraflu Sinus Raceala si Gripa poate determina reactii adverse, desi nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente reactii adverse sunt reactii alergice cutanate usoare, somnolenta, greata, ameteala, uscaciunea gurii sau a gatului, oboseala, durerea de cap, insomnia, iritabilitatea si nervozitatea, tahicardia (accelerarea batailor inimii) si palpitatiile. De asemenea, se pot manifesta tulburari gastrointes- tinale, care includ constipatia, diareea sau balonarea, precum si, ocazional, starea de agitatie si tulburari de somn.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 

5. CUM SE PASTREAZA THERAFLU SINUS RACEALA Sl GRIPA
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Theraflu Sinus Raceala si Gripa dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP: Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Theraflu Sinus Raceala si Gripa
• Substantele active sunt paracetamol 650 mg si clorhidrat de fenilefrina 10 mg.
• Celelalte componente sunt: zahar, acesulfam de potasiu, galben de chinolina (E104), Sunset yellow FCF (E 110), maltodextrina M 100, dioxid de siliciu coloidal hidratat, aroma de lamaie sortul „Natural Lemon WONF Durarome 860.098/TD 10.91\", aroma de lamaie sortul „Natural Lemon Durarome 860.202/TD 09.91\", acid citric anhidru, citrat de sodiu, fosfat de calciu.
 

Cum arata Theraflu Sinus Raceala si Gripa si continutul ambalajului
Theraflu Sinus Raceala si Gripa se prezinta sub forma de granule de culoare alb-galbena, care curg usor si sunt lipsite de aglomerari. Cutie cu 6 plicuri unidoza din hartie PET/PEJD/AL/PEJD a cate 14,875 g pulbere pentru solutie orala.
Cutie cu 10 plicuri unidoza din hartie
PET/PEJ D/AL/PE JD a cate 14,875 g pulbere pentru solutie orala.