duminică, septembrie 19, 2021

Andrea Filip (foto), trainer în această tehnică, a vorbit pentru Doctorul Zilei despre modalitatea uimitoare prin care oricine se poate vindeca fizic și emoțional, se poate elibera de frici și își poate atinge obiectivele,

fără efort

Elena Oceanu

În mintea fiecăruia dintre noi ar putea să existe un mic progrămel care ne spune, din când în când, subtil, că nu putem face una sau alta. Sau că nu le putem face pe toate, că avem carieră, așa că trebuie să renunțăm la familie sau invers. Până și faptul că ajungem să credem cu tărie că banii nu aduc fericirea sau că nimeni nu le are pe toate, poate decurge din acea piedică mentală pe care ne-o punem singuri. Vestea bună e că putem dărâma aceste ziduri construite în mintea noastră, destul de ușor chiar, dacă învățăm să ne cunoaștem propria persoană în adevăratul

sens al cuvântului. La asta ajută ThetaHealingul, o tehnică pe care ne-o dezvăluie un instructor cunoscut din țara noastră.

– Doctorul Zilei: Ce înseamnă ThetaHealing?

– Andrea Filip: Este o tehnică de meditație pentru omul modern care, și-a dat seama că, în primul rând, are nevoie de liniște și de pace sufletească, să poată fi mai productiv și mai eficient în toate domeniile vieții lui. ThetaHealing este o tehnică de meditație pentru oamenii care au acceptat că există și o latură spirituală, un suflet, un ceva al nostru interior care nu se poate satisface prin obiective

măsurabile în cifre sau în câți bani ai, câte case ai,etc.

– Cum funcționează tehnica?

– Ajută oamenii să-și liniștească mintea hiperactivă, astfel încât să ajungă într-o stare în care frecvențele creierului coboară de la frecvențele Beta care sunt specifice minții analitice, care compară, decide, își propune obiective, către frecvențele Theta care sunt frecvențele specifice somnului cu vise dar care, în stare de a fi treaz, sunt specifice stării de flux în care ideile apar într-un mod spontan, este specifică genialitatea, creativitatea, apare noul, apare ceva din profunzimea

noastră. De foarte mulți ani se știe că accesul nostru către mintea subconștientă se face doar într-o stare de conștiință extinsă în care creierul este fie în frecvențele Alpha, Theta, sau Delta. Iar scopul tehnicii de meditație ThetaHealing este ca oricine să învețe foarte repede să-și ducă creierul în acea stare, ca să poată să aibă acces la mintea lui subconștientă.

Relațiile cu cei din jurul tău se îmbunătățesc

– Ce schimbări ai observat la tine de te-au determinat să le spui și altora despre asta și să-i înveți și pe alții?

-Aș putea să încep cu lucrurile clasice:

am început să fac mai mulți bani, să mă înțeleg și mai bine cu soțul, cu maică- mea, relația cu copilul este excepțională dar prima și cea mai importantă transformare pe care am simțit-o a fost în relația mea cu mine. Pentru că în exterior am fost întotdeauna o persoană veselă și încercam să îi ajut pe toți și să fiu cât se poate de amabilă dar viața mea interioară conținea lipsă de valorizare de sine, vinovăție, frici, rușine și cumva îmi puneam o mască ca să obțin performanță socială, adică, înăuntru mă credeam mult mai puțin valoroasă decât apreciau cei din jurul meu. Și când mi-am schimbat convingerile despre mine, am văzut că da, chiar sunt valoroasă, chiar sunt deșteaptă, chiar sunt un om bun, chiar sunt amabilă. Acele convingeri negative mi le formasem, probabil, în copilărie, sau poate din cauza unei vorbe nesăbuite spusă de un coleg la liceu, și când am dat la o parte lucrurile astea am început să mă simt în armonie, în pace. Ei bine, poate că și starea asta de pace m-a făcut poate să acționez altfel, și da, într-adevăr și bani fac mai mulți, și cu soțul mă înțeleg mai bine și cu familia și cu prietenii, simt că parcă avem o comunicare mai profundă. S-au petrecut schimbări pozitive în toate domeniile. Am învățat să glumesc pe seama acelor probleme la care ne-am uita cu tristețe adică, sunt probleme grave în viață, sunt boli, sunt falimente, divorțuri, copii bolnavi, dar trebuie să te uiți la ele pornind de la premiza că asta e acum, hai să ce vedem ce facem pe viitor și cum îmbunătățim situația în loc să stăm să ne lamentăm despre cât de multă suferință și dramă au produs în trecut.

Emoția reprimată se transformă în boală

Orice situație poate fi trecută fără suferință. Suferința poate lua mai multe forme, să zicem că este tristețe, anxietate, depresie, poate să fie angoasă, fobie, frici de tot felul, însă nu este vorba doar despre ce se activează în prezent ci este un întreg bagaj de emoții pe care noi ni le-am reprimat de-a lungul întregii vieții. O persoană care simte că nu e auzită, ascultată, va dezvolta probleme pe sistemul circulator, o persoană care simte că în mediul ei este în permanență atacată, chiar dacă nu e asta realitatea, dar asta e percepția ei, va dezvolta boli de piele, alergii, dacă nu comunică ceea ce este experiența ei interioară sau dacă nu-și schimbă perspectiva, lucrul acela va degenera în tot felul de boli.

– Doctorul Zilei: Prin ThetaHealing pot fi vindecate aceste boli?

– Andrea Filip: Pornind de la ideea că mintea noastră este ansamblul de emoții și de gânduri pe care le avem, în ThetaHealing asta facem, învățăm să eliberăm emoții și gânduri care ne întrețin un anumit fel de a vedea lucrurile, și care, în momentul când le eliberăm, vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă, mai sănătoasă, mai optimistă, mai dătătoare de energie, versus celelalte care ne sleiau de energie și funcționează sub forma unei meditații în care intrăm în starea Theta și ceea ce găsim acolo, programe, emoții, le dăm voie, le vizualizăm cum pleacă din structurile noastre, pleacă emoția respectivă, pleacă gândul respectiv, pleacă în nemanisfest, în câmpul acesta cuantic care ne înconjoară și nu mai sunt parte din existența noastră, se difuzează ca un fum.

Înveți 15 tehnici la fiecare curs

La un curs de Theta se fac apoximativ 15 aplicații și în fiecare aplicație medităm ca să intrăm în starea Theta și apoi în starea Theta facem niște aplicații: schimbăm convingeri, eliberăm frici, întregim sufletul, ne eliberăm de legături cu oamenii care nu ne mai sprijină, facem exerciții de vedere la distanță sau de scanare în interiorul corpului. (…)

Condiția de bază ca să practici ”medicina minții”: să crezi!

– Doctorul zilei: Oricine poate practica această tehnică?

– Andrea Filip: Oricine cu o singură condiție: să fie dispus să creadă că în structurile noastre și în jurul nostru există o inteligență ordonatoare căreia unii îi spun Dumnezeu, alții îi spun conștiință universală, dar care, are o formă de echilibru, de inteligență și de compasiune, adică este o energie care, în momentul în care îi permitem să pătrundă în structurile noastre, are capacitatea asta vindecătoare. Adică ne conectăm la această putere infinită și îi dăm voie ca ea să facă aceste eliberări, să ne curețe, deoarece cu voința noastră individuală putem obține rezultate. Și realizăm că există o energie infinită care este la dispoziția noastră, iar lucrurile se realizează fără efort. De exemplu o schimbare de atitudine poți să o faci cu Theta instantaneu, sau poți să lucrezi cu altă tehnică timp de 21 de zile, să tot practici, e vorba și de eficiență. Și este absurd în secolul nostru să mai credem în faptul că egoul nostru sau noi suntem singurii creatori ai realității noastre. Totuși, oamenii care și-au stabilit obiective au văzut că nu depind doar de ei, oricât ar fi de buni, depind de un întreg set de factori. Nu putem controla tot mediul și atunci ideea este să acceptăm că există și forțe care nu sunt vizibile, dar faptul că nu le vedem sau că nu le simțim cu simțurile noastre nu înseamnă că ele nu acționează și nu orchestrează lucrurile.

Capeți o altă perspectivă asupra vieții

– Doctorul zilei: Cei care învăță această tehnică își schimbă viața?

– Andrea Filip: Da, s-a întâmplat, deoarece cursul în sine este frumos și oamenii se liniștesc dar dincolo de asta mă asigur că primesc o perspectivă foarte extinsă asupra vieții. Și în momentul în care îți schimbi felul în care vezi viața, când îți dai seama că nimic nu e atât de fatal și tot ce ai crezut că este realitatea sunt de fapt niște programe și oricând poți să-ți schimbi ochelarii cu care te uiți la lume. Dacă o persoană lucrează cu convingerile ei despre o vecină, să zicem că vecina e nesuferită, mă agresează, nu are grijă și persoana testează folosind tehnica Theta schimbarea convingerilor. Își spune : „cum ar fi să gândesc despre vecina mea că e amabilă și drăguță”. La început poate părea că omul se minte singur dar realitatea este că ceea ce gândim chiar atragem în viața noastră. Și mâine chiar după curs merge acasă și brusc vede că vecina e amabilă și poate o și ajută să-și care bagajele, și este șocant când omul realizează că chiar atât de mult se conformează universul exterior a ceea ce noi gândim. Și la nivel intuitiv încep să-și dea seama că întotdeauna au știut asta dar n-au avut încredere pentru că în oricine există și frică și furie și amabilitatea și cel din față stârnește în mine o anumită reacție. Noi, schimbându-ne convingerile, ne schimbăm așteptarea.

Ultimele stiri