Sari la conținut

Ți se blochează internetul sau merge greu, deși plătești pentru viteză mare? Iată ce ne sfătuiesc experții

Cropped back rear view of expectant mother sitting in light living room and using pc laptop while talking with smart doctor. She showing pregnancy test in camera

Ți se blochează internetul sau merge greu, deși plătești pentru viteză mare? Iată ce să facem pentru a nu mai avea probleme cu viteza prea scăzută a netului.

 

Lucrezi de acasă, ai un meeting pe zoom și netul merge greu sau se blochează? Trebuie să descarci sau să încarci fișiere video sau audio și pică netul sau merge în slow motion, deși plătești abonament scump pentru viteză maximă?

Ei bine, pentru a nu risca să rămâi fără conexiune la internet în plin zoom sau teleconferință, intervenție în vreun podcast sau emisiune de televiziune, trebuie să faci o schimbare o dată la trei ani.

De altfel, unele electronice sau electrocasnice pe care le utilizezi în viața de zi cu zi, uneori trebuie să le schimbi, chiar și autorismul îl schimbi, teoretic, la 5 ani.

Iată că nici routerul nu iese din categoria celor ce trebuie schimbate la un interval de timp. Potrivit specialiștilor în domeniu, routerul de WI-FI trebuie schimbat la 3 ani.

Reconfigurarea canalelor routerului, primul pas

Care este explicația? Ei bine, explicația este destul de simplă și constă în faptul că viteza contractată este departe de cea pe care o primești, iar la bază stă tehnologia implementată în router.

Așadar, în cazul în care internetul ți se deconectează frecvent sau întâmpini întreruperi în vizionarea videoclipurilor online ori a videoconferințelor, cel mai bine ar fi să apelezi la furnizorul tău de internet fix.

Acesta va trebui să-ți reconfigureze canalele routerului sau să actualizeze firmware-ul, notează playtech.ro.

Dacă și după aceste modificări continui să te confrunți cu aceleași probleme, soluția care rezolvă problema ta constă în schimbarea routerului cu un model mai nou care este capabil să redea o viteză mai mare la internet, cum ar fi routerul cu tehnologia Wi-Fi 6.

Dar, atenție! Din păcate, în România, va trebui să-l cumperi de la furnizorul serviciilor de internet. Nu se poate achiziționa de oriunde și apoi instala, așa cum este cazul altor țări ca Olanda sau Germania, de pildă.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel