Sari la conținut

Ți se înroșește fața după ce bei alcool? Atenție la riscul ACESTEI boli ucigașe

Ți s-a întâmplat vreodată ca fața să devină roșie după ce ai băut alcool? Nu trata acest lucru cu larghețe, ca și cum ar fi ceva nornal. În realitate, este un indiciu al unei stări potențial ucigașe.

Potrivit experților din California, acest efect este pus pe seama unei gene care afectează capacitatea organismului de a metaboliza alcoolul. Medicii spun că varianta genei ALDH2*2 își asumă vina pentru acest efect, iar cei care o au ar putea fi expuși riscului de boli de inimă din cauza inflamației vaselor de sânge.

Gena care duce la roșeață după consumul de alcool

Experții de la Universitatea Stanford din California au scris în revista Science Translational Medicine că riscul de boli cardiace este de patru ori mai mare la persoanele cu gena ALDH2*2.

Pentru aceasta, experții au analizat datele de la bio-bănci din Marea Britanie și Japonia și pentru aceasta, au măsurat capacitatea vaselor de sânge de a se dilata folosind un dispozitiv cunoscut sub numele de EndoPAT la persoanele cu această genă.

La persoanele cu ALDH2, măsura a crescut după consumul de alcool, dar la persoanele cu ALDH2*, aceeași a scăzut.

Drept urmare, persoanelot cu ALDH2*2 li se însroșea fața atunci când consumau alcool, care se datora eliberării de histamine. Mulți oameni se înroșeșsc la față după ce au băut alcool și acest lucru se datorează histaminei din alcool, un compus găsit în vinurile roșii care poate provoca, de asemenea, astm, disconfort nazal și intestinal.

Dar, în același timp, persoanele cu boli de inimă pot să nu experimenteze neapărat aceleași simptome.

Simptomele bolilor de inimă

Boala cardiacă are următoarele simptome:
  • Senzație de leșin
  • Dificultăți de respirație
  • Greață
  • Dureri în corp
  • Palpitații

Celulele ALDH2*2 sunt bogate în inflamație și radicali liberi, spre deosebire de celulele normale sănătoase. Cu toate acestea, medicii recomandă să se abțină de la consumul de alcool, deoarece chiar și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) asociază toate formele sale cu un risc crescut de afecțiuni cronice și acute și chiar de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel