duminică, noiembrie 27, 2022

TikTok le pune viaţa în pericol tinerilor care vor să slăbească. Un medic  diabetolog trage semnalul de alarmă. Medicul spune că trendurile de pe social media pentru diete afectează negativ adolescenţii.

Dr. Oana Parlițeanu, medic diabetolog, a explicat la Antena 3 CNN de ce îi afectează pe tineri postările de pe rețelele sociale.

Regimul drastic nu este o idee bună

„A slăbi şi a fi normoponderal nu este un lucru rău. Depinde însă cum faci treaba aceasta și depinde ce metode folosești. A slăbi și a fi normoponderal printr-un stil de viață sănătos este absolut în regulă. S-o faci printr-un regim drastic și prin limitări și prin lipsuri de elemente minerale și vitamine nu este deloc o idee bună.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

Iar în ceea ce privește trendurile de pe rețelele sociale, din păcate tinerii din ziua de astăzi trăiesc pe rețelele sociale şi dau mai puțină importanță specialiștilor în domeniu și mai multă importanță influencerilor din aceste medii online”, a avertizat medicul, duminică, în direct la emisiunea „News Magazine”.

Medicii recomandă o dietă corectă

„Recomandăm o dietă corectă, o dietă în care un copil să aibă toate elementele nutritive de care are nevoie pentru dezvoltare și pentru creștere. Copiii încă nu au oprit creșterea, ei se dezvoltă în continuare până în jur de 20 de ani și atunci este foarte important să se dezvolte corect, întreg sistemul lor să se dezvolte corect.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Copilul trebuie să fie învățat cum să mănânce corect

O dietă pentru acești copii ar trebui urmărită de un medic și ar trebui făcute programe de prevenție a obezității încă din școală. Copilul trebuie să fie învățat cum să mănânce corect de mic.

Ar trebui făcute programe care să învețe părinții cum să-și hrănească copiii și de acolo, de acasă și de la școală, să plece copilul cu niște informații corecte și sănătoase”, a conchis Oana Parlițeanu, medic diabetolog.

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private