Sari la conținut

Tinerețe fără bătrânețe? Planta magică recomandată de Lidia Fecioru pentru o minte și un trup veșnic tânăr

Rozmarinul este o planta perena, cu o indelungata istorie in ceea ce priveste utilizarea sa in bucatarie si in aromaterapie, pe langa utilizarea sa in medicina naturista. Aceasta planta, Rosmarinus officinalis, isi are originea in America de Sud si regiunea mediteraneana si face parte din familia Lamiaceae, impreuna cu menta, oregano, cimbrul, busuiocul, lavanda si melisa.

Rozmarinul este folosit inca din vremurile antice, datorita proprietatilor sale medicinale. Grecii antici si romanii foloseau cu precadere rozmarinul in bucatarie sau ca planta medicinala. Aceasta planta era folosita in mod traditional pentru a ameliora durerile musculare, pentru a sustine sistemul imunitar si pe cel circulator, dar si pentru a ajuta la imbunatatirea memoriei sau la cresterea parului.

Valorile nutritionale si proprietatile rozmarinului

Valorile nutritionale si proprietatile rozmarinuluiValorile nutritionale ale rozmarinului variaza in functie de modul in care este utilizat (proaspat, uscat sau gatit), dar si de cantitatea folosita. Rozmarinul nu contine multe calorii si nu este o sursa de carbohidrati sau fibre.

Totusi, rozmarinul contine diferite cantitati de vitamine, precum vitaminele A, C, B6 si acid folic, cat si calciu, magneziu, fier si mangan.

In ceea ce priveste valorile nutritionale, 100 g de rozmarin contin:

  • Proteine – 3.3 g
  • Calciu – 317 mg
  • Fier – 6.6 mg
  • Potasiu – 668 mg
  • Magneziu – 91 mg
  • Fosfor – 66 mg
  • Vitamina A – 2924 IU
  • Vitamina C – 21.8 mg
  • Vitamina B6 – 0.336 mg
  • Fibre – 14.1 g

Cum recomandă Lidia Fecioru utilizarea rozmarinului?

„Îl putem lua și uscat, sub formă de cașetă, îl putem face și ceai, îl putem face și comprese pentru față, pentru că ajută la întinerirea celulei. Facem un peeling ușor cu zaț de cafea, apoi punem câteva tifoane îmbibate în ceai de rozmarin.

Cel mai important este că ajută foarte mult la sănătatea creierului și a circulației craniene.

Rozmarinul se poate folosi și în curele de slăbire.

Clătirea părului cu ceai de rozmarin stimulează creșterea părului.

Este foarte bun când suferim de insomnii, când suntem în depresie.

Trebuie să ținem cont doar că el nu se poate folosi decât după vârsta de 12 ani.

Cei care au hipertensiune de gradul 2 și 3 nu au voie să îl folosească”, a declarat bioenergeticeanul Lidia Fecioru.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel