Sari la conținut

Tinerețe fără bătrânețe. Ultima modă pentru bogații trecuți de vârsta a doua

În America, bogații trecuți de prima tinerețe apelează la o soluție care pare desprinsă din filme. Este din ce în ce mai căutat sângele tânăr, iar sumele care se vehiculează pentru acest sânge sunt uluitoare.

O clinică nouă, pe nume Ambrosia, colectează sânge de la persoanele tinere, sub 25 de ani, îl filtrează, iar apoi îl injectează doritorilor. În schimbul a  8.000 de dolari, clientul primește 2 litri de plasmă și vitalitate. Se pare că este o soluție pentru păstrarea celulelor tinere și pline de viață, relatează vanityfair.com.

Fondatorul clinicii din San Francisco, Jesse Karmazin, e de părere că procedura previne bolile de inimă și diabetul, cancerul sau Alzheimerul, pe lângă miraculosul efect rejuvenator. Vârsta medie a pacienţilor care sunt dispuşi să apeleze la aşa ceva este cea de 60 de ani.

Clinica își achiziționează sângele de la băncile de sânge, iar acum are deja 100 de clienți plătitori, inclusiv antreprenorul Peter Thiel. Karmazin a ținut să sublinieze că orice persoană peste 35 de ani este eligibilă pentru această procedură de întinerire.

După analize de peste 17 ani făcute pe rozătoare, tratamentul a fost lansat. Unii cercetători au arătat că unirea sistemelor circulatorii dintre un organism tânăr şi un organism bătrân conduce la regenerarea organelor, muşchilor şi a celulelor stem ale organismului  bătrân. În plus, un studiu finalizat anul trecut a dovedit că plasma celor tineri are o capacitate  mai mare de regenerare, atunci când este injectată în organismele celor mai în vârstă. Alți cercetători care au făcut aceleași probe nu au avut rezultate asemănătoare, de aceea metoda este pusă sub semnul întrebării.

Metoda are și mulți contestatari, inclusiv un neurolog de la Universitatea Stanford, Tony Wyss-Coray, care susţine că efectele procedurii sunt lipsite de evidenţă clinică şi că doar mărește riscul transmiterii infecţiilor.

Karmazin susţine că ideea sa respectă toate normele etice şi că tratamentul este asemănător unei operaţii estetice.

Încă nu este cert dacă magnatul Thiel beneficiază de aceste transfuzii, fondatorul Karmazin neconfirmând acest lucru.

Însă oamenii sunt sceptici, temându-se de amploarea pe care o poate lua fenomenul. Realitatea chiar ar putea deveni ca un scenariu de film, unde tinerii fără bani ar deveni secătuiți de sânge, iar cei mai în vârstă, cu potențial financiar, rumeni în obraji, revigorați la propriu de sânge tânăr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel