Sari la conținut

Țineți întotdeauna cont de acest lucru atunci când cumpărați brânză din magazin

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Brânza este unul dintre produsele care își găsesc cu regularitate locul pe masa românilor. Nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă. De aceea, este considerată un produs indispensabil.

Din păcate, magazinele oferă un produs de imitație pe care cu greu îl putem distinge de brânza adevărată pe care o mâncam cu ani în urmă și nu aveam nicio îndoială că era făcută din materie primă 100% din lapte.

În articolul de astăzi, vă vom împărtăși sfaturi prețioase despre cum să recunoașteți care brânză este de calitate și care nu, deoarece eticheta nu indică întotdeauna adevărata compoziție a acesteia.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

La ce să fii atent când cumperi brânză din magazin?

Un preț ridicat este un indicator că brânza este reală și nu un produs de imitație. Din nefericire, acest indicator nu funcționează întotdeauna în favoarea dumneavoastră, dar vă poate totuși ghida. Nu vă așteptați ca o brânză să fie adevărată dacă prețul ei este dramatic mai mic decât al celorlalte produse de pe tejghea.

Asigurați-vă că sunteți atenți la preț. Suprafața brânzei adevărate este netedă, dar nu exagerat de netedă. Când o rupeți, ar trebui să se sfărâme mai degrabă decât să urmeze o formă regulată. Ar trebui să fie moale la atingere, dar nu cauciucată.

În mod clar, dacă cumpărați brânză ambalată în vid, nu puteți fi atenți la aceste semne. De aceea, sfatul nostru este să vă îndreptați spre vitrina de lactate, care oferă o varietate de brânzeturi elastice.

Nu uitați să vă uitați și la ce scrie pe etichetă. În principiu, produsele de imitație ar trebui să fie separate de cele adevărate, dar nu se întâmplă întotdeauna acest lucru, iar consumatorul final este indus în eroare.

Dacă vă decideți să cumpărați brânză ambalată, citiți eticheta. Uleiul de palmier, laptele uscat și alte ingrediente similare nu ar trebui să fie prezente.

Dacă se întâmplă să cunoașteți oameni care locuiesc la sate și care își produc singuri brânza și alte produse lactate, vă putem invidia. Mai bine de atât nu se poate, pentru că sunteți siguri de ceea ce consumați.

Doar brânza maturată are o valoare nutritivă ridicată. Brânza în saramură este maturată și pasteurizată la 70 de grade. Dacă este pasteurizată la 80-85 de grade, poate ajunge direct pe piață, dar nu va fi de bună calitate. Această scurtare a procesului este cea care economisește mult timp și materie primă, dar nu puteți obține o garanție a calității, scrie sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel