Sari la conținut

Tinuta sub control, tusea poate fi… prietenoasa! (P)

Crezi ca tusea e doar nesuferita, obositoare si greu de suportat? Mai gandeste-te o data! Aminteste-ti de toate momentele in care te-ai folosit de tuse pentru a iesi cu bine dintr-o anumita situatie! Nu te duce foarte departe in urma, nu vorbim despre tuse ca metoda de a “scapa de ore” in scoala generala, ci de tuse ca unealta sociala pentru adulti. Iti este greu sa o privesti asa? Si totusi, conform studiilor, ca adult sanatos(!) tusesti, in medie, de 16 ori pe zi. Poate tusesti pentru a atrage atentia cuiva sau poate pentru a-ti arata dezaprobarea. Poate tusesti pentru a-ti drege vocea, o folosesti pentru a trece peste un moment rusinos sau pentru a evita sa raspunzi unei intrebari sau unei aluzii. Poti tusi in urma unei crize de ras sau in urma unor discutii aprinse. Tusea nu e doar un simptom al afectiunilor tractului respirator, ci poate fi un „simptom” al interactiunilor sociale si, adesea, o modalitate de comunicare non-verbala.

sapou

Tusea, asadar, atunci cand e sub control, te poate ajuta in interactiunile tale cu cei din jur. Ce se intampla, insa, cand tusea e involuntara? Chiar daca neplacuta, chiar si aceasta e mai necesara decat, poate, iti imaginai. Tusea involuntara este un reflex cu rolul de eliminare a particulelor straine, a fluidelor, a mucusului ce irita caile respiratorii. Are un rol foarte important in protejarea organismului, iar o tuse ocazionala este perfect normala si sanatoasa. Poate cel mai important lucru de stiut despre tuse e ca nu este o boala, ci doar un simptom, o modalitate a organismului de a raspunde unei anumite afectiuni. Si desi, asemenea stranutului, febrei sau tremuratului, tusea e un mecanism natural de protectie, daca persista pentru mai multe zile sau saptamani e nevoie de identificarea cauzei si gasirea de solutii pentru tinerea ei sub control. Atacurile de tuse pot fi, uneori, destul de violente, iar o tuse puternica si prelungita poate cauza insomnii, dureri de cap, incontinenta urinara, hernie. Iar tusea e chiar mai dificil de suportat de catre cei mici, care au nevoie de mai multa odihna pentru o stare de bine si un sistem imunitar puternic.

Intelegerea felului in care functioneaza organismul tau, a reactiilor sale naturale si a simptomelor si indiciilor ce trebuie sa reprezinte semnale de alarma, contituie primul pas, si uneori cel mai important, inspre a lua cele mai bune decizii si a face cele mai bune alegeri pentru sanatatea ta si a celor dragi tie. Plecand de la conceptul de „organism uman ca parte din natura” si intelegand nevoia oamenilor de remedii sigure, naturale, Himalaya a creat, in urma a decenii de studiu, gama de suplimente alimentare naturale recomandate si recunoscute de medici si specialisti din intreaga lume. Pentru calmarea tusei, atat cea seaca, cat si cea productiva de diferite cauze – faringita, laringita, traheo-bronsita, sinuzita – Himalaya a creat Koflet, sirop natural pentru tuse cu ingrediente 100% naturale din plante:

Guggul (Balsamodendron mukul) – o rasina aromata obtinuta prin efectuarea unor incizii in arborele Guggul, un copac indigen din India, foarte folosit in medicina ayurvedica. Extractul de Guggul are efect aniinflamator, antioxidant si expectorant.

Vasaka (Adhatoda zeylenica) – o planta utilizata frecvent in medicina traditionala indiana datorita proprietatilor antibacteriene, bronhodilatatoare si fluidifiante.

Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) – o planta cunoscuta inca de pe vremea Egiptului antic, cu proprietati expectorante, antispastice, antiinflamatoare si emoliente.

Vita de vie (Vitis vinifera), cu efect antiinflamator si antioxidant.

Miere de padure (Mel despumatum), cu efect antibacterian, antiinflamator, antioxidant, expectorant si fluidifiant.

Koflet sirop reduce vascozitatea secretiilor bronsice, favorizeaza expectoratia, are proprietati antimicrobiene, antialergice si imunostimulatoare, iar Mierea de padure ii da un gust placut, usor agreat de cei mici. Organismul lupta, astfel, impotriva bolii eliminand mucusul in exces, insa intr-un mod delicat, fara manifestarile agresive ce pot insoti uneori afectiunile tractului respirator.

Pentru persoanele care sufera de diabet, de obezitate sau pentru cele care nu tolereaza bine mierea, se recomanda varianta Diakof, sirop de tuse cu aceeasi compozitie de plante, insa fara zahar sau miere.

Atat Koflet, cat si Diakof, sunt bine tolerate de adulti si de catre copiii de peste un an, nu interactioneaza cu alte medicamente, nu sedeaza si nu au alte efecte adverse.

art

Starea de bine tine, uneori, doar de perspectiva! Odata ce ai invatat sa-ti cunosti organismul si sa-i intelegi nevoile, vei inceta sa te mai sperii de felul sau de a comunica, iar tusea… va putea transmite doar ce iti doresti tu!

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetarii timp de mai multi ani si fiecare planta medicinala utilizata este studiata si testata individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezinta combinatii complexe de plante ce actioneaza sinergic pentru combaterea diverselor afectiuni, plante care sustin absorbtia substantelor active si plante care combat potentialele efecte negative, pentru formule mai rapide si mai sigure. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al companiei Himalaya este alcatuit din peste 200 de specialisti – medici, biochimisti, farmacisti, iar gama farmaceutica Himalaya este recunoscuta si recomandata in prezent de peste 300.000 de doctori si de specialisti din 90 de tari din intreaga lume.

Koflet si Diakof sunt distribuite de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel