miercuri, iunie 16, 2021

Cei care sunt mai predispusi sa insele au cateva trasaturi comune de personalitate. Un studiu recent arata cine este mai expus la infidelitate.

Desi avem impresia ca putini sunt cei care calca stramb,

raspandind in jurul lor nefericire, adevarul e ca o parte destul de insemnata a populatiei are o escapada amoroasa – unele studii sugereaza ca unul din cinci oameni si-a inselat cel putin o data partenerul.

Dar daca sunt atat de multi cei infideli, inseamna ca sunt anumiti oameni predispusi sa incerce o aventura? Un nou studiu, publicat de jurnalul Personality and Individual Differences ofera cateva raspunsuri.

Cei mai fideli si cei mai infideli

Cercetatorii au analizat personalitatea a 576 de adulti, comportamentul lor atunci cand flirteaza si motivele care ii ghideaza spre escapade

amoroase in afara relatiei. Care a fost trasatura de personalitate care este cel mai putin predispusa sa insele? Constiinciozitatea – pe care o au persoanele foarte responsabile, cu verticalitate si autodisciplinate. Este logic, noteaza mindbodygreen.

Dar care a fost tipul de personalitate cel mai predispusa la infidelitate? Cei care sunt foarte deschisi. La prima vedere, nici aceasta concluzie nu reprezinta o surpriza – o persoana deschisa la noi experiente ar fi, desigur, mai atrasa de o aventura.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Ultimele stiri

Parteneri