Sari la conținut

Tipuri de dureri corporale care semnalează cancerul

CANCERUL trebuie depistat la începutul dezvoltării sale, deoarece este greu de tratat cu cât avansează mai mult. Dacă aveți aceste tipuri de dureri corporale, este posibil să aveți cancer.

Timpul care trece între dezvoltarea și răspândirea cancerului determină prognosticul dumneavoastră general. Asta pentru că un stadiu avansat al cancerului este mai rezistent la tratament.

Potrivit Societății Americane de Cancer (ACS), durerea poate apărea și dispărea la început. Durerea tinde să fie mai accentuată noaptea și se poate îmbunătăți cu mișcarea.

„Mai târziu, durerea poate deveni constantă și se poate agrava în timpul activității”, avertizează organismul sanitar.

Alte semne de cancer avansat includ:

  • Dificultăți de respirație
  • Depresie și anxietate
  • Oboseală și slăbiciune
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Modificări de greutate
  • Greață și vărsături
  • Constipație
    Umflarea burții (ascita).

Cum se tratează cancerul în stadiu avansat?

Decizia privind tratamentul poate fi dificilă atunci când aveți cancer avansat.

Tratamentul depinde de natura cancerului și de unde s-a răspândit.

Tratamentul poate ajuta la reducerea simptomelor, vă poate face să vă simțiți mai bine și, uneori, vă poate ajuta să trăiți mai mult.

De exemplu, tratamentul pentru cancerul intestinal avansat poate include chimioterapie, intervenții chirurgicale, medicamente împotriva cancerului vizate, imunoterapie și radioterapie.

Importanța intervenției timpurii

Depistarea precoce a cancerului este esențială pentru îmbunătățirea rezultatelor și este important să fii conștient de nenumăratele semne.

Există peste 200 de tipuri diferite de cancer care pot provoca multe simptome diferite.

Uneori, simptomele sunt legate de anumite tipuri de cancer. Dar semnele pot fi și mai generale, inclusiv scăderea în greutate, oboseala  sau durerea inexplicabilă.

Nu trebuie să încercați să vă amintiți toate semnele și simptomele cancerului, dar cele enumerate mai sus vă oferă o idee  de care trebuie să fiți conștienți.

Aceste simptome sunt de cele mai multe ori un semn al ceva mult mai puțin grav – dar dacă este cancer, depistarea lui devreme poate face o diferență reală.

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: