Sari la conținut

Toată lumea trebuie să evite aceste alimente. Nutriționiștii avertizează: Ne afectează performanța creierului

Alimentele care alterează creierul. Unele alimente ne afectează sănătatea într-un mod constant și ireversibil. efectele se văd direct pe piele, la ochi, la strălucirea tenului și a părului, la calitatea unghiilor și în felul în care ne funcționează creierul. De aceea, la recomandarea medicilor, trebui să le consumăm rar.

Produsele tip fast-food, prăjeli și margarin sunt trei alimente nocive pentru organism. Pe lângă cele prezentate se numără și produsele ultra procesate, de tipul brânză topită!

Evită zahărul în exces și axează-te pe salate fără sos, doar cu ulei de măsline și lămâie. Și desigur, renunță la tutun și la alcoolul în exces. Exces înseamnă orice zi în care ai băut mai mult de un pahar de băutură alcoolică.

Recent, nutriționistul Maria – Raluca Huluță a făcut o analiză a importanței alimentației în cazul antreprenorilor, persoane care au nevoie de o mare capacitate de concentrare.

„Pentru antreprenorii zilelor de astăzi, sedentarismul este cea mai mare provocare. Prin simplu fapt că petrecem ore în șir în fața calculatorului, fără să ne ridicăm, să ne mișcăm, blocăm circulația sângelui, limfa nu este mișcată, astfel corpul are de suferit.

O altă greșeală este că nu țin cont de principiile alimentare care-i ajută să înțeleagă cum funcționează corpul, ce ar trebui să mănânce dimineața, la prânz și seară, să știe cum să mestece sau cum să bea apă. Antreprenorii nu au nevoie de un meniu strict în care să numere calorii, însă au nevoie să cunoască aceste elemente de bază”, explică Maria-Raluca Huluță, nutriționist ce se ocupă de dieta mai multor antreprenori din România.
Specialistul spune că cele mai bune alimente pentru funcționarea creierului nostru sunt avocado, spirulina, nuci/semințe crude, afine, ceai verde, kiwi, ciocolata neagră, măr, roșii și broccoli.

„Un meniu ideal pentru un om care are nevoie de o capacitate mare de concentrare intelectuală, cum sunt și antreprenorii, trebuie să conțină o cantitate suficientă de fibre dimineața, adică multe fructe.

O masă consistentă la prânz care să îi ajute să se simtă energizați chiar și după ce au mâncat și să revină la fel de focusați pe activitatea lor și o cină de calitate, plină de nutrienți care să ajute corpul să se regenereze pe timpul nopții”, explică nutriționistul Maria-Raluca Huluță.

De asemenea, există și alimente nocive. Printre acestea se numără lactatele de origine animală (brânză, cașcaval, telemea, iaurt, smântână), uleiurile de slabă calitate(ulei de floarea soarelui), sucurile și apele carbogazoase, cerealele pline de zahăr și coloranți, dulciurile din comerț cu mult zahăr (cu prea multe ingrediente pe etichetă – tot ce trece de 10 ingrediente e cu un semn mare de întrebare), făinoasele cu gluten, margarina, alcoolul, prăjelile și sosuri din comerț.

„Fă pași mici și îmbunătățește tot ce poți. Dacă nu poți mânca sănătos, fă sport. Dacă nu ai timp de sport, mănâncă o cină curată. Dacă nu mănânci corect, odihnește-te suficient. Orice pas, cât de mic, influențează sănătatea ta pe termen lung, dar și succesul afacerii tale”, spune în încheiere Maria-Raluca Huluță, potrivit Capital.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel