Sari la conținut

Tocmai ai fost diagnosticat cu diabet de tip 2? Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont

Oboseală
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Semne și simptome de diabet care apar noaptea

Momentul în care tocmai ați fost diagnosticat cu diabet de tip 2 poate fi o adevărată provocare. Și asta pentru că diabetul de tip 2 este, în general, considerat o boală pe viață, care poate fi gestionată doar cu medicamente pe tot parcursul vieții.

Deși acest lucru ar fi fost adevărat până acum câțiva ani, astăzi se știu mai multe lucruri, în ceea ce privește alimentele, stilul de viață, medicamentele, suplimentele etc.

Se cunosc suficiente lucruri pentru a preveni, inversa sau gestiona mai bine diabetul de tip 2 și toate problemele de sănătate conexe, cum ar fi PCOS, obezitatea, ficatul gras, hipertensiunea arterială etc.

Iată cinci lucruri de care trebuie să țineți seama, odată ce ați fost diagnosticat cu acest tip de diabet.

Ce să faci dacă ai diabet de tip 2: 1. Încearcă să înțelegei de ce ai dezvoltat această boală

Dacă ați fost diagnosticat astăzi, este sigur să spuneți că modificările metabolice care au dus în cele din urmă la acest diagnostic trebuie să fi început acum zece ani. Așa că doriți să săpați adânc și să identificați toate alegerile alimentare și stilul de viață care ar fi putut fi responsabile.

Cele mai comune includ:

  • un stil de viață sedentar,
  • mâncatul la ore ciudate,
  • mâncatul dezechilibrat,
  • consumul excesiv de carbohidrați,
  • niveluri ridicate de stres,
  • consumul excesiv de alimente procesate precum.

Acum că aveți o listă cu toate motivele care ar fi putut cauza diabet, știți de unde să începeți.

2. Petrece 10 minute în natură zilnic

De multe ori trebuie să ne amintim lucrurile mai simple în toate aceste discuții despre diete și antrenamente. În ciuda tuturor progreselor pe care le-am făcut, oamenii sunt încă doar mamifere.

Și, ca orice alt mamifer, trebuie să petrecem timp în „casa noastră naturală”, adică. Natură. Interacțiunea cu Natura timp de 10 minute pe zi poate reduce fluctuațiile nivelului de glucoză.

Specialiștii recomandă să mergeți desculț pe iarbă,să  alergați pe plajă, să priviți apusul, să udați plantele acasă sau, pur și simplu, să mergeți la o excursie. Fiecare minut pe care îl petreceți cu Natura va schimba corpul și modul în care acesta funcționează.

Ce să faci dacă ai diabet de tip 2: 3. Trecerea la o dietă bogată în nutrienți

Foarte multe studii au găsit o corelație între deficiențele nutriționale și rezistența la insulină. Magneziul, cromul, calciul, zincul, seleniul și multe alte minerale sunt direct implicate în metabolismul glucozei, reducând daunele oxidative, contracțiile musculare și multe altele.

Potrivit thehealthsite.com, devine o adevărată o provocare să planificați corect o dietă care încorporează toți nutrienții posibili. În schimb, este mai ușor să vă concentrați pe densitatea nutrienților.

Este recomadată o dietă care constă din legume de toate culorile, nuci, semințe oleaginoase, leguminoase întregi, ierburi și condimente.

4. Mănâncă alimente pe bază de plante cât de des poți

Diabetul de tip 2 este o problemă a excesului de grăsime din organism. Grăsimile animale pe care le poți consuma prin lapte, caș, brânză, pui, fructe de mare, ouă etc., toate sunt foarte bogate în grăsimi, grăsimi incredibil de saturate.

Cu toate acestea, mii de persoane și-au îmbunătățit funcția de insulină prin eliminarea acestui grup de alimente bogate în grăsimi.

Ce să faci dacă ai diabet de tip 2: 5. Mergi la plimbare după fiecare masă

Acest obicei simplu încetinește vârfurile de glucoză din sânge postprandiale. Mersul pe jos, joggingul la fața locului și urcarea scărilor timp de 10 minute sunt remarcabile. Acest obicei este excelent și pentru copiii persoanelor cu diabet.

De asemenea, vă poate proteja de dezvoltarea rezistenței la insulină pe termen lung.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: