Sari la conținut

Tonic detoxifiant, bogat în clorofilă și nutrienți esențiali. Cum îl prepari și care sunt beneficiile auspra organismului?

Credit foto: arhiva Doctorul Zieli
Beneficii multiple pentru organism

Organismul nostru este capabil de a elimina toxine pe cont propriu. Cu toate acestea, din cauza stilului de viață și alimentației nesănătoase, toxinele se pot acumula în mod excesiv, iar organismul necesită un ajutor în eliminarea substanțelor dăunătoare. Iată o rețetă simplă și eficientă care susține acest proces!

Ficatul este principalul organ responsabil pentru procesarea și eliminarea toxinelor. Deși este un organ puternic, acesta poate fi depășit, uneori, de acumularea toxinelor.

Stilul de viață haotic și alimentația nesănătoasă, procesată, facilitează depunerea toxinelor în organism. Astfel, tot prin alimentație, putem susține funcția naturală a organismului de a elimina aceste substanțe nocive. De asemenea, este important să știi ce semne de alarmă oferă organismul tău atunci când acesta a acumulat prea multe toxine.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie o rețetă perfectă pentru detoxifiere, bogat în clorofilă și substanțe nutritive.

Tonic detoxifiant, bogat în clorofilă

„Acest amestec de legume şi fructe verzi conţine foarte multă clorofilă detoxifiantă şi este un tonic bun, ce revigorează organismul. Are un aport caloric scăzut, este un suc care elimină toxinele şi reduce balonarea. Țelina calmează digestia, are efect diuretic, împiedică retenţia de apă şi este bogată în vitaminele din complexul B şi C.

Ingrediente:

• o tulpină de ţelină (apio)
• un pumn de frunze de spanac
• 3 frunze de salată verde sau varză
• un pumn seminţe germinate de lucernă
• 2 mere
• 4 felii de castravete
• o jumătate de lămâie

Se pun ingredientele în blender apoi se serveşte cu gheaţă” scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

De ce să mănânci sănătos?

„Faptul că citim tot mai mult despre mâncarea sănătoasă vs. mâncarea procesată nu e întâmplător pentru că mâncarea ar trebui să fie simplă, sezonieră, gustoasă și, pe cât posibil, să nu rezulte în urma unor procese tehnologice complexe așa cum se întâmplă acum. Când în mâncare intervine… ingineria, deja situația devine ciudată pentru că, dacă am încerca să redăm anumite alimente în casele noastre fără să avem la îndemână procedeele complicate, treaba asta nu ne-ar reuși.

În plus, mâncare procesată, pentru că nu e firească pentru organismul nostru, îi pune acestuia bețe în roate și, deci, avem de-a face cu o potențială proastă funcționare a lui sau încetinire a proceselor obișnuite și firești prin care trece. De aceea, dacă obișnuiești să consumi mâncare procesată (fast food, chips, sucuri acidulate etc) în defavoarea alimentelor naturale, iată câteva motive pentru care ar trebui să te gândești mai bine la alegerile tale.

Când mănânci sănătos:

  • Dormi mai bine.
  • Ai mai puține dureri de cap.
  • Ai o digestie mai bună.
  • Ai mai multă energie.
  • Pierzi în greutate”, adaugă Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel