Sari la conținut

Top 10 alimente care conțin mai mult calciu decât laptele

Top 10 alimente care conțin mai mult calciu decât laptele.

Probabil că nu există copil căreia mama să nu-i fi spus în copilărie să bea lapte, deoarece este bun pentru dinți și oase. Acest lucru se datorează faptului că este bogat în calciu. Cu toate acestea, știați că există atâtea alte alimente care au mai mult calciu decât laptele?

Calciul este cel mai abundent mineral din organism și se găsește în mod natural în unele alimente sau este adăugat în altele în procesul de fabricație. Este disponibil și ca supliment alimentar și inclus în anumite medicamente, cum ar fi unele antiacidele. Iată o listă cu alimente bogate în calciu care nu intră neapărat în categoria lactate.

Top 10 alimente cu mai mult calciu decât laptele

Semințe

Nu degeaba sunt numite semințele superalimente! Acestea oferă atât de multe beneficii nutriționale, iar unul dintre ele fiind mult calciu. Semințele de susan, mac și in sunt surse excelente de minerale. Doar 3 linguri de semințe de chia, care ajung la 177 mg per lingură, au mai mult calciu decât un pahar de lapte. Semințele sunt, de asemenea, bogate în acizi grași Omega-3 și sunt atât de ușor de adăugat în dieta ta. Le-ai putea adăuga în salate, cartofi prăjiți, piureuri, pe pâine prăjită. Sau poți să le consumi ca gustări, așa cum sunt ele!

Sardine

Pentru una dintre cele mai bune surse de calciu, nu trebuie să căutați prea departe. E vorba de sardine. Doar 800 de grame de sardine vă vor oferi 33% din necesarul zilnic de calciu. Cu atât mai bine dacă le obțineți sub formă de conserve cu oase, deoarece de aici provine cea mai mare parte a calciului. Nu toată lumea este un fan al sardinelor, dar puteți găsi câteva rețete delicioase în bucătăria mediteraneană care le încorporează. Încercați să adăugați sardine într-o salată de roșii, castraveți, brânză feta și măsline.

Migdale

Toate nucile sunt excelente pentru sănătatea ta, dar migdalele sunt cea mai mare sursă de calciu dintre ele. De asemenea, sunt ambalate cu diverse proteine și vitamine, inclusiv fibre! Când cumpărați migdale, asigurați-vă că obțineți tipul brut, astfel încât să nu vă blocați cu excesul de zaharuri și grăsimi. Puteți păstra migdale prăjite pentru gustare sau le puteți adăuga în salate, piureuri sau mixuri de semințe și nuci.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze sunt o sursă excelentă de calciu, inclusiv spanac, varză, broccoli și multe altele. De regulă, cu cât frunza este mai închisă, cu atât conținutul de calciu este mai mare. Doar o ceașcă de kale verde conține aproximativ 266 mg de calciu, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de mineral. Legumele cu frunze se potrivesc cu aproape orice masă. Le puteți adăuga în tocănițe, supe și cartofi prăjiți sau le puteți arunca într-o salată.

Top 10 alimente cu calciu

Fasole

Fasolea este foarte bună pentru sănătatea ta. E un aliment foarte hrănitor și ajută la scăderea nivelului de colesterol și are, de asemenea, o cantitate bună de proteine, fibre și mulți alți micronutrienți. Când vine vorba de calciu, unele tipuri de fasole sunt mai bune decât altele. Soiuri precum soia, mazărea, fasole albă și fasole verde sunt cele mai bune pentru o masă bogată în calciu. Doar 1 cană din oricare dintre acestea va îndeplini aproximativ un sfert din necesarul zilnic de mineral.

Portocale

Portocalele sunt destul de renumite pentru că sunt surse excelente de vitamina C, dar știați că au și o cantitate bună de calciu? O cană de suc de portocale proaspăt stors conține aproximativ 72 mg de calciu. Deși s-ar putea să nu fie la fel de mult ca un pahar de lapte, beneficiul suplimentar al vitaminei C, care vă ajută corpul să absoarbă mai bine calciul, împreună cu multe alte proprietăți nutriționale, face ca portocalele să fie mai bune decât laptele.

Iaurt

Iaurtul, care este un produs secundar al laptelui, este, de asemenea, o sursă excelentă de calciu. O cană de iaurt simplu are aproximativ o treime din nevoile zilnice de calciu. Iaurturile sunt, de asemenea, bogate în probiotice, care favorizează sănătatea intestinelor și a inimii. Și, de asemenea, ajută la reducerea depresiei. Vă puteți bucura de iaurtul cu câteva fructe de padure, nuci sau semințe pentru o doză adăugată de nutrienți.

Alimente cu mai mult calciu decât laptele

Quinoa

Quinoa este un tip de cereală integral sănătos, care poate fi o alternativă excelentă la orez ca parte principală a unei mese de umplutură. Este bogată în proteine, ceea ce vă face să vă simțiți plin mai mult timp. Quinoa are, de asemenea, mulți aminoacizi esențiali, potasiu, zinc și, desigur, calciu. O cană de quinoa gătită are aproximativ 100 mg de calciu. O puteți servi caldă cu carne și legume sau o puteți servi rece într-o salată.

Rubarbă

Rubarba conține o cantitate foarte mare de calciu și, deși doar o parte din acesta este într-o formă digerabilă, chiar și 25% din acesta va ajunge să ofere corpului aproximativ 90 mg de calciu pe cană! Rubarba conține, de asemenea, probiotice, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Rubarbele nu sunt cele mai frecvente legume care trebuie consumate, dar pot fi delicioase atunci când sunt adăugate la mese, gustări și chiar și la unele deserturi sănătoase!

Proteine ​​din zer

Proteina din zer este derivată parțial din lapte și este una dintre cele mai bune surse de calciu și proteine. De asemenea, s-a dovedit că îmbunătățește nivelul zahărului din sânge și ajută la scăderea în greutate. Doar 30 de grame de proteine ​​din zer conține aproximativ 200 mg de calciu și poate fi ușor adăugată la piureuri, fulgi de ovăz și multe altele!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel