marți, iulie 5, 2022

Alimentația este esențială atunci când vrei să adopți un stil de viață mai sănătos sau să pierzi câteva kilograme în plus. Deși ne gândim mult la numărul caloriilor din alimentele solide, nu acordăm prea multă atenție băuturilor. Iată 3 băuturi pe care trebuie să le eviți cu orice preț în procesul de slăbire!

Adesea, calculăm cu atenție caloriile pe care urmează să le ingerăm, mai ales dacă vrem să slăbim. Totuși, nu de puține ori, băuturile sunt trecue cu vederea.

Te-ar mai interesa: Infuzie de schinduf, planta tinereții veșnice. Cel...

Chiar și cele mai sănătoase băuturi pot ascunde sute de calorii. Cum se explică acest lucru? Băuturile pot concentra mai multe alimente și, de asemenea, sunt mult mai ușor de ingerat.

Consumul alimentelor solide presupune un proces mai amplu de mestecare, treptată. În cazul băuturilor suntem tentați să consumăm mai mult, din cauza lipsei de efort cu care le putem consuma.

3 băuturi pe care să le eviți dacă vrei să slăbești

Cori Grămescu, expert în nutriție și boli metabolice, dezvăluie pe o rețea de socializare ce băuturi trebuie să eviți în procesul de slăbire și, de asemenea, cu ce alternative le poți înlocui.

„Zi de weekend, zi de ieșiri și un mic reminder pentru voi: Atunci când vreți să slăbiți trebuie să fiți atenţi nu doar la caloriile din alimentele solide, ci şi la cele din băuturi. Iată trei tipuri de băuturi de evitat în procesul de slăbire și cum le puteți înlocui

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri incredibile despre Vladimir Putin: „E p...

Sucurile cu fructe consumate în exces, pot accentua pofta de mâncare şi chiar accelera creşterea în greutate. Fructele se pot consuma că atare pentru a-şi păstra aportul de fibre, iar atunci când vi se face poftă de suc de fructe puteți opta pentru limonadă neîndulcită sau apă infuzată, variante mult mai sănătoase şi mai prietenoase cu silueta.


Cafeaua consumată cu frişcă sau sirop poate fi o adevărată bombă calorică. Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi. Sfatul meu pentru cei care optează pentru cafea cu frişcă sau sirop şi nu pot bea cafeaua simplă este să înlocuiască aceste variante cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte. Însă mare atenţie, nu mai mult de o cafea pe zi, deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire.

Te-ar mai interesa: Primele simptome că ai tiroida ”leneșă.” Tot organ...


Smoothie-urile ar trebui şi ele evitate dacă vă doriți să slăbiți. Smoothie-urile sunt greu de estimat caloric şi deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe şi legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase, însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, seminţele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri. O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii.

Te-ar mai interesa: Suntem în plin val 6! Octavian Jurma, atac la mini...

Dacă totuşi vă doriți să consumați ocazional un smoothie atunci recomandarea mea este să pregătiti unul acasă din 2 felii de ananas, cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puţin ghimbir, castravete, 2-3 fire de ţelină apio, măr, baby spanac, lămâie şi pătrunjel. Astfel obţinem o combinaţie gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul şi ne dă energie cu mai puţin de 300 de calorii”, scrie Cori Grămescu.

Te-ar mai interesa: Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private