sâmbătă, mai 21, 2022

Top 5 cele mai bune alimente care taie pofta de mâncare

Gata, au trecut și sărbătorile (și cele de iarnă și Paștele), așa că nu mai stă nimic în calea dorinței tale de a pierde câteva kilograme.

Dacă simți mereu nevoia să ciugulești câte ceva, este momentul să incluzi în meniul tău câteva alimente care taie apetitul. În plus, sunt naturale, sănătoase și pline de nutrienți care mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Te-ar mai interesa: Vedetă din România ajunsă la Psihiatrie. „Pe mine ...


Alimente care taie pofta de mâncare: 1. Apa minerală carbogazoasă

Consumată între mese, cu înghițituri mici, are darul de a anestezia, pur și simplu, terminațiile nervoase de la nivelul limbii, care ne fac să simțim gusturile. Rezultatul va fi că pofta pentru anumite alimente va fi mult diminuată, aceasta fiind o excelentă metodă de temperare a apetitului.


2. Mierea

Nicio zi fără miere! Consumată în cantități suficiente, mierea taie, la fel ca și bananele, pofta de mâncare. Atât înainte, cât și după fiecare masă, ia o lingură de miere cu puțină apă.


Alimente care taie pofta de mâncare: 3. Ceaiurile fierbinți

Ceaiurile fierbinți consumate seara în mari cantități (2-3 căni) sunt un mare ajutor în menținerea la cote rezonabile a greutății corporale. Ele ajută la eliminarea apei din organism, reduc apetitul, ajută la arderea caloriilor. Vă recomand în mod special ceaiul verde sau ceaiul de soc sau tei.

Te-ar mai interesa: Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din b...


4. Bananele

Bananele conferă rapid o senzație de sațietate și sunt mult mai sărace în calorii decât alimentele obișnuite. Consumă două banane la începutul mesei, ca aperitiv, pentru a diminua, fără să suferi de foame, porția de mâncare. De asemenea, atunci când ai dori să mănânci ceva dulce, consumă acest fruct, care nu doar ca e agreabil la gust, dar este mult mai sănătos decât orice produs de cofetărie.

Te-ar mai interesa: Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului a...

Sursa: Unsplash

Alimente care taie pofta de mâncare: 5. Apa fierbinte

Consumată cu 10 minute înainte de masă, inhibă digestia și implicit scade pofta de mâncare. Cei care fac excese alimentare la masă pot scăpa de această problemă consumând un pahar de apă fierbinte în care s-a stors o lămâie înainte de a mânca și unul după masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private