Sari la conținut

TOP 5 remedii naturale pentru dizolvarea cristalelor de acid uric. Băuturile cu rol de balsam pentru dureri

boală metabolică cauzată de excesul de acid uric în sânge
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Boală cauzată de excesul de acid uric

Dacă sângele şi urina au un pH prea acid, pot să se acumuleze cristale de acid uric, care pot fi dureroase şi dificil de tratat.

Medicii spun că acidul uric este un produs rezidual natural, rezultat din digestia alimentelor cu purine, compusi esentiali care contin azot. Acidul uric se acumulează la nivelul articulaţilor rezultând apariţia gutei. Cristalele sunt ascuţite şi astfel pot să afecteze ţesuturile.

Pentru a trata această afecțiune specialiştii naturopaţi recomandă mai multe remedii naturale, bazate pe plante sau sucuri de fructe care pot dizolva cristalele de acid uric.

Germeni de lucernă

Aceşti germeni sunt plini de vitamine şi minerale şi pot scădea nivelul de acid uric din organism. Având proprietăţi alcalinizante naturale, ajută la creşterea valorii pH-ului sanguin. Previn apariția gutei prin dizolvarea cristalelor de acid uric. Îi puteți consuma ca atare, presărați din belşug în salată.

Citeste si:

Suc de lămâie

Conţinând cantităţi mari de vitamina C, sucul de lămâie stimulează formarea ţesutului de colagen, contribuind în felul acesta la diminuarea daunelor articulare care au fost cauzate de cristalele de acid uric.

Consumul unui pahar de suc proaspăt de lămâie amestecat cu apă ușor călduță poate preveni un atac de gută. De asemenea, reduce inflamaţia, neutralizează acidul uric şi ajută la dizolvarea cristalelor de acid uric.

Gheara diavolului

Originară din Africa de Sud, gheara diavolului este cunoscută pentru beneficiile sale de vindecare şi este un anti-inflamator natural. Această plantă este de ajutor în cazurile de artrită şi gută şi poate reduce nivelul de acid uric din sânge. suplimentele cu gheara diavolului au fost studiate ca remediu potențial pentru afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita și guta și pentru reducerea durerii, potrivit doc.ro.

Aceste suplimente se găsesc sub formă de extracte concentrate și capsule, sau măcinate într-o pulbere fină. Gheara diavolului este, de asemenea, folosită ca ingredient în diferite ceaiuri de plante.

Vişine

Sucul acestor fructe conţine o enzimă care neutralizează acidul uric, datorită abilităţilor sale alcalinizante puternice. Vişinele sunt bogate în antociani, care au proprietăţi anti-inflamatorii şi puternic antioxidante. Aceste fructe dulci-acrişoare sunt capabile să reducă nivelurile de acid uric care provoacă guta, potrivit paginii de Facebook a Cabinetului terapie BOWEN Hunedoara-Deva.

 

Rădăcină de brusture

Utilizarea acestei plante în scop terapeutic datează din cele mai vechi timpuri. Curăţă sângele de toxine, încurajează excreţia de urină şi reduce inflamaţia. 20 până la 30 de picături de tinctură de brusture diluate într-un pahar cu apă este remediul de care ai nevoie pentru aceasta. Previne guta şi, de asemenea, artrita.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.