Categories: Stil de viaţă

Top 5 suplimente care vă ajută să slăbiţi în sezonul rece

Pe lângă dieta sănătoasă şi exerciţiile regulate, suplimentele pot fi un ajutor în plus pentru a ajunge la greutatea dorită.

Dacă nu vă puteţi hotârî ce să alegeţi dintre numeroasele sortimente de suplimente şi pastile de slăbit care se găsesc pe piaţă, vă oferim o mână de ajutor.

  1. L-glutamina

Dacă este luată regulat, menţine nivelul de zahăr în sânge constant şi vă poate scăpa de pofta irezistibilă de ciocolată.

Zahărul crează dependenţă într-o proporţie de 4 ori mai mare decât cocaina, aşa că nu este de mirare că cedaţi atât de uşor tentaţiei de a mânca ceva dulce. Pofta de zahăr dispare după aproximativ o lună, de când aţi început să luaţi L-glutamina.

Cantitatea recomadată este de 500miligrame, de 3 ori pe zi, iar dacă apare pofta de dulce măriţi uşor doza.

  1. Vitamina D

Cel mai simplu mod de a asimila vitamina D este expunerea la soare. Însă, în timpul lunilor de iarnă, cum nu prea avem parte de razele soarelui,  putem ajunge la o deficienţă. Nivelul optim de vitamina D ajută organismul să răspundă la insulină, reducând şansele ca mâncarea să se depună sub formă de grăsime. Nivelul scăzut al acestei vitamine interferează cu leptina, un hormon care semnalează creierului starea de saţietate. Nivelul optim de vitamina D este între 50 şi 70  ng/ml, însă cea mai bună metodă de a afla care este doza potrivită pentru dumneavoastră trebuie să vă faceţi analizele.

  1. Omega 3

Studiile au demonstrat că dietele care includ omega 3, duc la o scădere mai rapidă în greutate prin creşterea masei musculare. Acest ulei esenţial ajută la reglarea nivelului de insulină, permiţând grăsimii să fie transformată în energie şi nelăsând-o să se depună..

Omega 3 ajută, de asemenea, la reducerea inflamaţiei şi îmbunătăţeşte fluxul de sânge din muşchi în timpul exerciţiilor, crescând beneficiile mişcării. Efectele în arderea grăsimilor sunt observate la o cantitate de doar un gram pe zi. Este necesar, însă un consult de specialitate pentru a afla cantitatea potrivită pentru dumneavoastră.

4. Probioticele

Acestea sunt bacterii care apar în mod natural într-un intestin sănătos. Bacteriile sănătoase pot fi usor depăşite numeric de cele nesănătoase care apar din cauza stresului, a substanţelor chimice din mediul înconjurător sau de la utilizarea prelungită de antibiotice. Un intestin nesănătos poate influența neurotransmițătorii şi poate  să conducă la schimbăriea stării de spirit, a energiei și motivației. Motivația şi nivelul de energie scăzute vă vor împiedica să vă atingeţi obiectivul de a slăbi. Probioticele îmbunătățesc şi digestia pentru a ajuta organismul să absoarbă nutrienţii în mod eficient, ducând la creşterea ratei metabolismului şi a nivelului de energie.

 5.Uleiul de cocos

Această grăsime saturată tropical poate stimula funcţia tiroidiană şi metabolismul și poate creşte masa musculară. Uleiul de nucă de cocos este şi o sursă bogată de acizi grași. Aceştia sunt uşor de digerat, sporind nivelul de energie necesar performanţelor atletice. Uleiul de nucă de cocos stimulează metabolismul și ajută organismul să transforme grăsimea în energie. Este, de asemenea, un hidratant natural excelent, de care avem nevoie mai ales în lunile de iarnă.

Recent Posts

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

2 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

2 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

3 ore ago

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

3 ore ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian