sâmbătă, iulie 24, 2021

Iată câteva metode simple prin care preveniţi această neplăcere:

  1. Renunţaţi la guma de mestecat

Guma de mestecat consumată frecvent produce balonare fiindcă stimulează activitatea intestinelor,

păcălite că vor primi mâncare. Astfel peristaltismul (mișcările spontane ale stomacului utilizate în procesul digestiei care ajută la deplasarea alimentelor prin stomac și prin sfincterul piloric spre duoden) se produce în gol și sucurile digestive sunt secretate în exces.

  1. Nu mâncaţi pe fugă

A tunci când mâncaţi prea repede puteţi inghiţi o cantitate mai mare de aer. Pentru a evita balonarea, trebuie să mestecaţi cu grijă şi să mâncaţi încet, astfel încât fiecare masă să dureze cel puţin 20 de minute. Evitaţi să staţi în picioarea, să vă plimbaţi sau să priviţi la televizor în

timp ce luaţi masa.

3. Atenţie la crudităţi

Legumele proaspete precum conopida, varza, ridichiile, ceapa, usturoiul, brocoli, castraveţii şi sparanghelul sunt mai greu de digerat, din acest motiv unele persoane se balonează când le consumă.

4. Reduceţi stresul

Pentru multe persoane, stresul este un factor care predispune la balonare. Stresul poate duce la o sensibilitate mai mare a tubului digestiv şi la o toleranţă scăzută faţă de diferite alimente. Pe termen lung, stresul poate conduce la balonare cronica.

5. Mergeţi la doctor

Dacă vă confruntaţi frecvent cu această senzaţie,

mergeţi la medic deoarece poate ascunde de la cauze uşoare la foarte grave precum cancer ovarian, cancer intestinat sau infecţii intestinale.

 

Ultimele stiri

Parteneri