Sari la conținut

TOP 6 medicamente care NU trebuie să îți lipsească din casă. Uite ce trebuie să conțină cutia care te va salva în situații urgente

Photo by Laurynas Mereckas on Unsplash

TOP 6 medicamente care NU trebuie să îți lipsească din casă. 6 medicamente pe care trebuie să le ai mereu în casă pentru durerea apărută brusc, disconforturile simțite în urma unor mese copioase sau reacțiile alergice. De aceea, este important să ai o trusă de medicamente pentru orice situație.

TOP 6 medicamente care NU trebuie să îți lipsească din casă. Uite ce trebuie să conțină cutia care te va salva în situații urgente

Medicamente pentru durerii apărute instant

  1. Antiinflamatoare, antitermice. Sunt cele care conțin Aspirină, Ibuprofen și Paracetamol. Un ibuprofen contribuie la ameliorarea durerii apărute pe moment, reducerea inflamațiilor sau reducerea temperaturii corporale.
  2. Enzime digestive. Silimarina este ajutorul tău pentru a scădea riscul de calculi biliari și protejează integritatea membranei celulare la nivelul structurii hepatice. În cazul în care știi că ai probleme digestive (indigestie, gastroenterită virală sau reflux esofagian), atunci nu trebuie să stai fără Triferment, Mezim și Kreon.

Medicamente benefice pentru arsuri în capul pieptului

  1. Antiacidele. Aceste medicamente sunt benefice pentru arsuri în capul pieptului: Dicarbocalm, Gaviscon.
  2. Antidiareice. Poate nu te gândești la ele, dar sunt unele dintre medicamentele pe care trebuie să le ai mereu cu tine atât în trusa de acasă, cât și atunci când pleci de acasă.

Sunt de folos și când ai clipe de o intensitate emoțională puternică, în momentul în care organismul tău reacționează neașteptat și stomacul este atacat. Ține-le mereu aproape în cutia de medicamente care te salvează în situații urgente.

Medicamentele se vor lua doar la recomandarea medicului

Atenție! Ce este important să reții este să le ai doar la recomandarea medicului pentru a nu exista reacții adverse. Se pot lua Loperamid, Imodium, Furazolidon, în funcție de natura diareei.

Antihistaminice impotriva alergiilor

      1. Antihistaminice. Antihistaminice impotriva alergiilor sunt medicamente care tratează nivelul histaminei, o substanță care poate ataca sistemul imunitar.
      2. Arsuri. În acest caz se poate folosi Oximen spray.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel