Sari la conținut

Top 7 alimente care scad colesterolul: adaugă aceste alimente în dieta ta pentru a elimina colesterolul rău

reducerea colesterolului
Sursă foto: Getty Images
Moduri de reducerea colesterolului

Top 7 alimente care scad colesterolul.Este esențial să ne amintim că alimentația este doar unul dintre câțiva factori care influențează nivelul de colesterol. Vârsta, greutatea și alte variabile precum ereditatea pot avea, de asemenea, un impact.

Colesterolul ridicat și efectele acestuia

Fiecare celulă din corpul tău conține colesterol, o substanță cearoasă. Deși corpul tău are nevoie de colesterol pentru a funcționa corect, consumul de prea mult poate provoca probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă și accident vascular cerebral.

Aflați primele 7 produse pe care să le includeți în dieta dvs. pentru a reduce colesterolul în mod natural, fără a utiliza medicamente.

Ovăz

Fie că este vorba despre micul dejun sau o cină sănătoasă, ovăzul este cel mai bun atunci când vine vorba de gestionarea afecțiunilor cronice de sănătate. Ovăzul este plin cu fibre solubile, care ajută la scăderea nivelului de colesterol prin legarea de colesterol din tractul digestiv și împiedicând absorbția acestuia în sânge.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Fructe si legume

O altă modalitate  bună de a-ți gestiona nivelul ridicat de colesterol cu dieta ta este să adaugi o mulțime de fructe și legume proaspete și de sezon în dieta ta. Au un conținut scăzut de calorii și grăsimi și sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți.

leguma benefica toamna
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul de multe fructe și legume poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății generale a inimii.

Cereale integrale

Încercați să adăugați o mulțime de cereale integrale în dieta dumneavoastră atunci când ați fost diagnosticat cu niveluri ridicate de colesterol.

Cerealele integrale sunt o sursă bună de fibre alimentare, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol.

Celălalt motiv pentru a adăuga cereale integrale pentru a controla colesterolul este că sunt, de asemenea, o sursă bună de alți nutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și antioxidanți.

Peşte

Următorul adaos la dieta ta ar trebui să fie peștele gras, cum ar fi somonul, tonul și macroul. Toate aceste superalimente sunt pline de acizi grași omega-3. Te întreb de ce Omega-3? Acizii grași Omega-3 sunt grozavi pentru controlul nivelului de colesterol rău din sânge. Ele ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății generale ale inimii.

Nuci si seminte

O mână de nuci și semințe pot fi benefice pentru corpul tău atunci când ai un nivel ridicat de colesterol. Sunt o sursă bună de proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Consumul de nuci și semințe precum semințele de in, semințele de chia, semințele de dovleac, migdalele și nucile (cu moderație) poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății inimii.

Soia

Este o veste bună pentru cei care suferă de intoleranță la lactate. În cazul în care nivelul de colesterol este ridicat, asigurați-vă că adăugați alimente pe bază de soia în dieta dumneavoastră.

Produsele din soia, cum ar fi tofu, tempeh și edamame, conțin fitoestrogeni, care sunt compuși vegetali despre care s-a demonstrat că scad nivelul colesterolului.

Leguminoase

Fasolea, lintea și mazărea sunt exemple de leguminoase care sunt o sursă bună de proteine, fibre și alți nutrienți. Consumul de leguminoase poate ajuta la reducerea colesterolului și la întărirea inimii

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel