Sari la conținut

TOPUL alimentelor care îţi pot afecta somnul în zilele caniculare

Sursă foto: Getty Images

Specialiştii recomandă să eviți anumite alimente și băuturi în cazul în care te confrunți cu dificultatea de a adormi sau de a avea un somn neîntrerupt. Mai exact, este important să ai o grijă mai mare cu alimentația mai ales în a doua parte a zilei și înainte de a merge la culcare.

Experţii spun că unele alimente te pot face să adormi mai greu din cauza substanțelor chimice prezente în compoziția lor. În plus, în zilele cu temperature foarte ridicate este important să fie eliminat riscul deshidratării.

Consumaţi cu precădere fructe şi legume

De aceea, medicii susţin că trebuie consumate cu precădere alimente bogate în apă, în special fructe şi legume. Mizaţi pe roşii, ardei, castraveţi, dovlecei sau fructe de pădure, mere, afine, caise, portocale şi bineînţeles pepenele verde.

Este de menţionat că trebuie evitat consumul de carne bogată în grăsimi animale, preparata la grătar sau prăjită în ulei, deoarece este dificil de digerat. De asemenea, evitaţi fructele şi legumele cu proprietăţi diuretice, cum ar fi mărarul, anghinarea sau sparanghelul.

alimente
Sursa foto: Mirror

Alimente cu un indice glicemic ridicat și zaharuri adăugate

Alimentele cu un indice glicemic ridicat pot crește într-un timp scurt nivelul de zahăr din sânge. Aceste alimente includ carbohidrații rafinați, cum ar fi: pâinea albă, dulciurile și alimentele cu cantități mari de zaharuri adăugate.

Acestea sunt alimente care îți pot afecta somnul deoarece pot cauza stări de agitație în timpul nopții. Aşadar, renuntaţi la dulciuri şi produse de patiserie.

Alimente și băuturi cu cofeină

Cafeaua și alte produse cu cofeină asigură niveluri ridicate de energie deoarece cofeina din compoziție acționează ca un stimulent al sistemului nervos central. Aceasta înseamnă că poate crește starea de vigilență și te poate face să rămâi mai multe ore treaz, potrivit Healthline.

Alimente picante

Alimentele picante te pot face să adormi mai greu și se regăsesc printre aceste alimente care îți pot afecta somnul. Consumul acestora poate determina indigestie și poate agrava simptomele arsurilor la stomac și ale refluxului gastric.

Când stai în poziție orizontală pentru a adormi, simptomele asociate acestor alimente se pot înrăutăți. Atunci acidul poate ajunge în esofag, ceea ce poate cauza iritații, potrivit sursei citate de medicool.ro. Din acest motiv, poate determina tulburări de somn.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel