Sari la conținut

Dieta care te scapă de multe kilograme! Cum poți avea o siluetă perfectă mâncând cartofi prăjiți

Dieta care te scapă de multe kilograme! Cum poți avea o siluetă perfectă mâncând cartofi prăjiți? Ei bine, se poate. De obicei, medicii și nutriționiștii nu recomandă pacienților consumul cartofilor prăjiți. Contin 250-450/100g, în funcție de cantitatea de ulei absorbită. Însă, există o dietă care are la bază acest preparat delicios.

Dieta care te scapă de multe kilograme! Cum poți avea o siluetă perfectă mâncând cartofi prăjiți

„Prajirea amidonului produce acrilamida (afecteaza ADN-ul, cauzand probleme de fertilitate si cancer) si oxideaza grasimile, rezultand alti derivati toxici. Tipul uleiului este foarte important. La prajire este indicat sa fie folosite uleiuri speciale pentru prajire, rezistente la temperaturi mari.

Mare atentie sa nu apara zone foarte inchise la culoare sau arse (ca atunci cand se lipesc de vas ori i-ai lasat prea mult la prajit).

Cartofii prajiti retin de asemenea si cantitati mari de ulei, care aduce si el calorii ascunse. Incercati sa-i scurgeti bine de ulei (sau untura, daca i-ati prajit in asa ceva). In fast-food-uri sunt prajiti in amestecuri de uleiuri aditivate si grasimi hidrogenate, toxice ele insele.

Sarea adaugata prezinta si ea o problema in conditiile in care cei mai multi oameni depasesc de cateva ori necesarul zilnic de sodiu. Fiind adaugata la aproape toate alimentele. Atentie si la sarea suplimentara daca adaugati branza”, spune Cristian Margarit.

Totuși, dieta cu cartofi prăjiți este extrem de eficientă pentru cei care vor să slăbească. Regimul este bazată pe carbohidrați, așa că vom putea manca și paste și orez, nu doar cartofi prăjiți.

Dieta care te scapă de multe kilograme! Cum poți avea o siluetă perfectă mâncând cartofi prăjiți

În prima zi, trebuie să mâncăm paste cu cașcaval. De preferat paste integrale. În următoarele două, trebuie să mâncăm orez cu legume congelate trase la tigaie, fără grăsimi.

Abia în zilele 4, 5 și 6 putem mânca cartofi prăjiți, cu ulei presat la rece, sau cartofi la cuptor. La sfârșitul primei săptămâni, putem

Ziua 10. Trebuie să mâncăm iaurt cu fructe, iar în ziua 11 revenim la preparatele din carne. Gătite la cuptor, nu la grătar.

În zilele 12, 13 și 14 mâncăm doar legume trase la tigaie, preparate la aburi sau la cuptor.

Ziua 15 arată diferit. Mâncăm chifteluțe de legume, iar următoarea zi putem mânca chiftele din carne. În ziua 17 mâncăm doar orez cu legume, iar în ultimele zile ale regimului neobișnuit mâncăm doar cartofi prăjiți.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și pofta de mâncare, atunci continuă să citești! Mai jos ți-am pregătit o rețetă simplă de cartofi prăjiți cu brânză.

Dieta care te scapă de multe kilograme! Secretul cartofilor perfecți

Feta Greek Fries sunt versiunea mai ușoară și perfectă a cartofilor prăjiți cu brânză. Delicioasă, ușor de preparat, aceasta poate fi o garnitură perfectă, la orice oră, și care nu necesită mult timp de preparare, potrivit unui site de specialitate.

Cum poate fi îndepărtat amidonul?

Cheia pentru a face cartofi prăjiți crocanți în cuptor este să înmuiați cartofii tăiați într-un castron cu apă înainte de a-i coace. Astfel, amidonul este îndepărtat și ajută cartofii să devină mai crocanți. După ce cartofii tăiați s-au înmuiat în apă timp de 30 de minute, uscați-i.

Ingrediente necesare pentru 4 porții de Feta Greek Fries:

  • 8 căni de apă
  • 1 lingura oțet din cidru de mere
  • ½ linguriță sare
  • 1  kg și ½ kg de cartofi curățați
  • 2 ½ linguri ulei de măsline extravirgin
  • ¼ cană brânză feta mărunțită
  • 1 lingură oregano proaspăt, tocat mărunt
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Tăiați cartofii pai, așa ca pentru cartofi prăjiți. Puneți-i în oală, reduceți focul la mediu și fierbeți-i aproximativ 8 minute.

Scoateți apoi cu grijă cartofii și transferați-i pe un prosop curat de bucătărie, lăsându-i puțin să se usuce. Puneți-i apoi într-un castron mare și amestecați-i cu ulei.

După care puneți-i în tavă, într-un singur strat. Lăsați-i să se coacă până devin aurii și crocanți, în jur de 30 până la 40 de minute.

Între timp, amestecați într-un bol brânza feta, oregano și coaja de lămâie. După ce ați scos cartofii din cuptor, presărați peste ei amestecul de brânză feta, potrivit Capital.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel