Sari la conținut

Topul condimentelor care te ajută să slăbești

condimente nocive pentru stomac și rinichi
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
condimente nocive pentru rinichi si stomac

Pe lângă aroma deosebită, condimentele folosite în bucătărie pot fi de mare ajutor pentru cei care vor să slăbească. Se pot adăuga în orice aliment, de la iaurt până la friptură.

Una dintre principalele probleme de sănătate este pierderea în greutate. Necesită un mare efort, dar condimentele pot reduce greutatea și accelera procesul de slăbire în mod natural.

S-a demonstrat că multe ierburi și condimente reduc foamea, cresc procesul de ardere a grăsimilor și ajută la pierderea în greutate. Iată care sunt:

  1. Ardei iute roșu. Ardeiul iute Cayenne este un tip de Capsicum, utilizat în mod obișnuit pentru a adăuga o notă foarte picantă la o varietate de feluri de mâncare. Conține capsaicina, care conferă ardeiului Cayenne focul său caracteristic, având în același timp numeroase alte beneficii pentru sănătate. Capsaicina vă va ajuta să ardeți mai multe calorii în timpul zilei, crescând metabolismul.
  2. Ghimbir. Este utilizat în mod obișnuit în medicina naturistă ca remediu pentru o serie de boli, poate ajuta și la scăderea în greutate. El ajută la reducerea greutății corporale și a grăsimii din burtă. Vă poate ajuta să pierdeți în greutate, crescând metabolismul și procesul de ardere a grăsimilor, reducând în același timp apetitul și absorbția grăsimilor.
  3. Turmericul sau Curcuma este un condiment cu culoare strălucitoare și vine cu proprietăți medicinale. Conține curcumină, un compus care a fost cercetat pe scară largă pentru efectele sale benefice asupra a aproape orice, de la inflamație la pierderea în greutate. Curcumina s-a dovedit a fi eficientă în ameliorarea pierderii de grăsime, reducerea grăsimii din și de pe burtă și creșterea pierderii în greutate cu până la 5% atunci când este administrată de două ori pe zi timp de o lună.
  4. Piperul negru este un condiment popular de bucătărie, obținut din fructele uscate ale Piper nigrum. Conține piperină, un compus puternic care conferă gustul său înțepător și proprietățile potențiale de slăbire. Poate fi folosit în aproape toate felurile de mâncare, iar piperina vă va ajuta să slăbiți, chiar dacă nu vă schimbați dieta, potrivit DC Medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel