Sari la conținut

Tora Vasilescu vorbește despre marea ei suferință: Nu există leac

Tora Vasilescu
Sursă foto: Capital
Tora Vasilescu, despre problemele de sănătate cu care se confruntă

Tora Vasilescu vorbește despre marea ei suferință! Tora Vasilescu, marea actriță a teatrului românesc, a vorbit despre problemele de sănătate cu care se confruntă. Actrița de 73 de ani spune că „nu există leac” pentru problema cu care are de-a face.

Tora Vasilescu
Sursă foto: Click.ro

Într-un interviu acordat pentru Viva, Tora Vasilescu a vorbit despre viața ei cotidiană, dar și despre problemele de sănătate cu care se confruntă.

Actrița a spus și că multe probleme de sănătate apar atunci când cineva nu-și respectă programul de somn.

Aceasta și-a amintit și de un studiu potrivit căruia persoanele care lucrează noaptea, împotriva bioritmului, trăiesc mai puțin.

În opinia ei, oamenii ar trebui să doarmă „cum dormeau țăranii, fără electricitate”.

 

„Eu am curte, m-am ocupat de curte. Pentru mine a fost același program. Nu pot să spun că a fost greu pentru noi. La o casă e mereu de făcut câte ceva. Nu vezi de câtă lume ești înconjurat la aceste întâlniri, la toate filmările? Eu nu mă plictisesc dacă rămân cu mine, sunt mereu agitată să fac câte ceva. Doar la filme mai stau potolită. Știi că noi avem un program, pe la 22.30 te ia somnul. Stai la televizor și, mamă, cât lupți cu somnul acela! Pe la 2, dacă te-a prins un serial, cam fuge somnul.

Și cam atunci apar problemele, și nu sunt ușor de reglat toate lucrurile acestea. Am citit un studiu că persoanele care lucrează noaptea, deci împotriva bioritmului nostru, chiar trăiesc mai puțin. Așadar, noi ar trebui, în mod normal, să dormim cum dormeau țăranii, fără electricitate, altădată. Culcat cu găinile și sculat cu cocoșul”, a declarat ea pentru sursa menționată.

Actrița, care s-a retras de pe scenă în urmă cu mai bine de două decenii, din cauza nemulțumirilor legate de salariile actorilor din România, a cerut opinia mai multor medici.

Tora Vasilescu: „O zi bună, una mai puțin bună”

Cu privire la starea de sănătate din momentul de față, ea spune că are „o zi bună, una mai puțin bună”. În primul rând, se confruntă cu tensiune oscilantă.

Tora: Am niște suferințe, pe care le duc cu mine

 „Am o zi bună, una mai puțin bună. Am niște suferințe, pe care le duc cu mine. Am o tensiune oscilantă. În funcție de tensiune, am, ciclic, tinitus, care e un țiuit, un fel de sâsâit pe care îl aud în circulația sanguină a creierului și pe care am citit că o treime dintre americani îl au. Nu există leac, pentru că sunt cauze diferite. La tezele de doctorat, mi-a spus un mare doctor, 145 de cauze s-au descoperit.

Toamna trecută am fost la Milano; un doctor îmi spunea despre desomatizare, fiecare doctor cu ideile lui. Am încercat și cu plante, dar mi-a zis mie un medic că nu mai sunt de plante. Plantele sunt bune, dar trebuie să te ții de ele și înainte de a te îmbolnăvi. Cum să stai la gripă cu un ceai? Nu prea merge. Sigur că placebo e foarte important. Dacă noi am crede, am avea puterea de a ne vindeca singuri. Lucrul cu tine însuți e important”, a mai explicat artista.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel