miercuri, martie 29, 2023

 Tot ce trebuie să știi despre ”planta care salvează” vieți. Prietena creierului, a ficatului și plămânului, numită și ”planta care salvează” sau ”Palma Maicii Domnului”, nu mai are nevoie de nicio recomandare. Din ce în ce mai mult, este considerat un ingredient incredibil, care are efecte benefice asupra întregului organism.

Salvia este una dintre cele mai apreciate plante medicinale. În Antichitate, salvia era utilizată pentru tratarea problemelor digestive sau a durerilor de stomac. În afara administrării interne, salvia este excelentă pentru fumigaţii, acest obicei având numeroase beneficii.

Te-ar mai interesa: TOP 5 emoţii care ne îmbolnăvesc. Strategii simple...

Salvia,  efect purificator

Se consideră că prin ardere, salvia albă emană ioni negativi, cu efecte binefăcătoare asupra organismului, potrivit healthline. Salvia este o plantă cu calităţi antimicrobiene, iar arderea ei în locuinţă poate ţine departe bacteriile, virusurile sau ciupercile. Rădăcinile şi tinctura de salvie albă ar ajuta inclusiv în combaterea stafilococului auriu.

Elimină energiile negative

Din punct de vedere spiritual, fumigaţiile cu salvie albă sunt utilizate şi pentru eliminarea energiilor negative din casă sau pentru eliberarea de negativism provenit de la alte persoane.

Te-ar mai interesa: Bomba din farfurie! LISTA COMPLETĂ a aditivilor al...

Fumigaţiile pot fi folosite şi atunci când cineva trece printr-o perioadă grea, inclusiv cea de boli sau pentru eliberarea de traume şi experiente negative din trecut.

Planta cu efect benefic în depresie. 

Arderea salviei ar avea efecte şi asupra stării psihice. Aduce claritate mentală şi pace interioară, stimulează concentrarea, imaginația și creativitatea. Are efect calmant asupra sistemului nervos este recomandată şi în depresie, oboseală și amețeli. Un studiu din 2014 a arătat că fumigaţiile cu salvie au avut efect benefic în cazul persoanelor cu anxietate şi depresie.

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

Ajută la neutralizarea alergenilor

Deși nu este dovedit științific, se crede că arderea salviei eliberează ioni negativi, iar acest lucru ajută la neutralizarea ionilor pozitivi. Printre ionii pozitivi se numără alergeni precum poluarea, praful, mucegaiul şi părul de animale.

Alungă stresul
Prin arderea salviei albe se poate obţine inclusiv o reducere a stresului. Un studiu din 2016 efectuat la Universitatea din Mississippi a arătat că salvia albă (Salvia apiana) este bogată în compuși care activează anumiți receptori din creier. Acești receptori sunt responsabili de inducerea stării de bine, de reducerea stresului și chiar de atenuarea durerii.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

Te ajută să ai un somn mai bun
Potrivit unor cercetări, fumul de salvie ar conţine compuşi care ar acţiona benefic în insomnie. Pentru fumigaţii în acest scop se poate folosi şi salvia de grădină (Salvia officinalis).

Cum se fac fumigaţiile cu salvie
Mai exact, în acest scop sunt folosite frunzele plantei, care se adună într-un mănunchi şi se leagă cu sfoară. Se pune apoi într-un vas ceramic rezistent şi se dă foc cu o lumânare sau cu un chibrit. În timpul arderii salviei, se deschid geamurile şi uşile, iar salvia trebuie dusă în fiecare cameră. Pentru stingere, se poate folosi nisip sau pământ. Nu se lasă mănunchiul de salvie aprins în locuinţă nesupravegheat, pentru a nu se produce incendii!

Te-ar mai interesa: Cele mai importante analize anuale. Cum le poți fa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private