
Tot ce trebuie să știți despre cele mai comune probleme digestive. Semnele și simptomele acestora, cauzele și prevenirea lor

Mâncarea pe care o consumăm conține substanțe nutritive. Întregul proces de digestie, de la mestecare până la defecare, este destinat absorbției acestor nutrienți. Cu toate acestea, atunci când există chiar o modificare mică a acestei secvențe, apar probleme digestive. Ele pot fi inofensive, iar altele pot fi grave, cum ar fi ulcerul peptic.
Aici vom discuta unele dintre problemele digestive, semnele și simptomele acestora, cauzele și prevenirea:
Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...
Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) afectează aproximativ 20% din populația occidentală. Apare atunci când conținutul stomacului începe să curgă reversibil provocând complicații.
BRGE se caracterizează prin
Iată câteva cauze ale BRGE:
BRGE poate fi prevenit prin luarea acestor precauții:
Diverticulii sunt pungute de mucoasa care ies prin orificii de mici dimensiuni din peretele colonului. Prezenta mai multor diverticului este denumita diverticuloza – o boala care apare de obicei la varste medii, dupa 40 de ani. Daca diverticulii se inflameaza, boala este denumita diverticulita.
Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...
Semne si simptome
Iată câteva cauze ale diverticulitei:
Diverticulita poate fi prevenită prin:
Incapacitatea de a digera lactoza din alimente se numește intoleranță la lactoză. Este cauzată de lipsa enzimei lactază din organism. Aproximativ 60-100% din populația din Asia de Est suferă de această afecțiune.
Semne si simptome:
Intoleranța la lactoză prezintă următoarele semne și simptome la consumul de alimente care conțin lactoză:
Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...
Cauze
Intoleranța la lactoză este cauzată de lipsa enzimei lactazei din organism. Această enzimă descompune lactoza din alimente.
Intoleranța la lactoză poate fi tratată prin:
Majoritatea pacientilor cu intoleranta la lactoza pot consuma cantitati mici de lactoza (<12 g lactoza, reprezentand aproximativ 240 ml lapte) fara simptome majore, mai ales asociata unei mese sau in produse lactate fermentate (branza maturata) sau iaurt (toleranta iaurtului este mai buna fata de toleranta la laptele integral).
Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.