Sari la conținut

Paraziții intestinali. Ce trebuie să știm despre ei și cum îi eliminăm natural

stomac

O problemă incomodă, paraziții intestinali eliberează toxine în sânge, reducând rezistența organismului la boli, provocând afecțiuni și agravându-le pe cele deja existente.

Ei se multiplică hrănindu-se cu substanțele nutritive din alimentele consumate de gazdă sau cu cele din mucoasa zonei unde se stabilesc.

În principiu, paraziții își pot stabili reședința oriunde în corpul uman, dar intestinele constituie mediul ideal pentru dezvoltarea și multiplicarea lor.

Există două tipuri de paraziți: cei pluricelulari, precum teniile, oxiurii, limbricii și paraziții unicelulari, ca giardia lamblia, cryptosporidium, blastocystis hominis și microsporidia.

Prezența paraziților în tractul digestiv dă persoanelor afectate câteva simptome comune:

  • Dureri abdominale;
  • Diaree / Constipație;
  • Stări de greață și vomă;
  • Balonare și gaze intestinale;
  • Eliminarea paraziților prin fecale;
  • Prurit anal;
  • Dureri de stomac;
  • Somnolență și oboseală;
  • Anemii, inclusiv anemii feriprive;
  • Lipsa poftei de mâncare;
  • Pierderi în greutate;
  • Alergii alimentare;

Cauzele care duc la apariția paraziților intestinali sunt multiple: alimente nespălate sau insuficient preparate termic, mâini nespălate, condiții mizere de viață, apă potabilă infestată, animale de companie infestate la rândul lor cu paraziți intestinali, contact cu persoane infestate cu paraziți, călătorii în țări cu igienă precară, pacienți cu imunitatea slăbită sau cu SIDA.

După diagnosticarea făcută de medicul curant, în afară de medicamentele vermifuge, există o serie de remedii din plante, foarte eficiente în combaterea paraziților.

Ceaiurile, tincturile și, evident, igiena corespunzătoare vor ține paraziții intestinali la distanță.

Făină din pudră de măceșe. Se face un amestec din miere și pudră de măceșe (2 părți pudră de măceșe – pulpa fructelor, uscată și măcinată – și o parte miere), din care se iau 2-3 lingurițe, zilnic.

Decoct de rădăcină de iarbă mare. Se prepară un ceai din 4 linguri de plantă la o cană de apă. Se administrează 3-4 linguri de ceai pe zi.

Usturoi cu lapte. Se curăță 2, 3 căpățâni de usturoi, se taie felii și se pun la fiert, într-un pahar cu lapte. Când fierbe, se stinge focul și se lasă acoperit, la răcit. Apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol, dimineața, cu 30 minute înainte de micul dejun.

Usturoi și propolis. Amestecul de usturoi pisat cu propolis sau cu tinctură de propolis duce la eliminarea viermilor din tractul digestiv.

În cazul în care vă doriți să eliminați paraziții cu metode naturiste, faceți abuz de usturoi, ceapă, scorțișoară, piper, muștar, pelin, cuișoare, zeamă de lămâie.

Găsiți și diverse formule de siropuri naturiste, iar medicul vă poate prescrie vermifugele pe care le consideră indicate.

Foarte eficiente sunt și semințele de dovleac, oțetul de mere, uleiul de cocos și morcovii. Încercați și papaya și rodia pentru eliminarea cu succes a paraziților intestinali, într-un mod natural.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel