
Tot ceea ce trebuie să știi despre postul intermitent. Care sunt beneficiile și riscurile asociate?

Postul intermitent este, adesea, o metodă populară pentru pierderea n greutate. Cu toate acestea, postul intermitent are mult maimulte beneficii dovedite și este un obicei chiar foarte vechi.
Deși are o multitudine de beneficii asupra organismului, nu toate persoanele îl pot tolera. Anumiți oameni pot fi foarte afectați de postul intermitent, motiv pentru care cea ami bună decizie este să te informezi în mod corespunzător despre acest obicei.
Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...
Postul intermitent poate fi efectuat prin mai multe metode care, în fapt, aduc aceleași rezultate.
Șerban Damian, medic, a vorbit pentru Spectacola despre postul intermintent, beneficiile acestuia dar și ce persoane trebuie să îl evite.
„Postul intermitent nu este o invenție modernă, ci o redescoperire a unor obiceiuri alimentare vechi. Există mai multe forme de post intermitent. Este acesta în care se concentrează aportul alimentar în câteva ore pe zi, deci nu se sare peste o masă, ci se concentrează alimentația într-un interval mai scurt de timp. Poți să mănânci chiar și e mese în acel interval de timp, dar nuj mănânci dimineața. Dacă ai băut cafeaua de dimineață, ăla nu mai este post intermitent.
Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...
Mai există alte forme de post intermitent, se numește 5 cu 2, adică 5 zile pe săptămână mănânci normal, iar două zile îți reduci aportul caloric foarte mult. Există și o formă mai extremă, adică postul total, în care timp de 24 de ore nu mănânci nimic. Postul cu 16 ore de pauză cu 8 ore de mâncat este cea mai populară.
Riscurile nu sunt foarte mari. În principiu, nu există niște riscuri atât de avansate încât să aibă sens să ne referim la ele. Sunt doar anumite categorii cărora le este interzis, cum ar fi: femeile însărcintate sau care alăptează, copiii mai mici de 12 ani, sportivii care se antrenează.
Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...
Beneficiile, conform observațiilor și studiilor care s-au făcut în ultima perioadă, există. De la cele mai simple legate de starea de bine, de faptul că poți să mai dai jos câteva kilograme, dacă mănânci ceea ce trebuie în acea perioadă. Adică după ce ai ținut pșost 16 ore, să mergi să mănânci fast-foos. Exclus acest lucru. Sunt beneficii și pe termen lung. S-a constatat că există șansa să trăiești mai mult, să îți prelungești viața prin faptul că organismul tău este mai puțin solicitat. Nu este neapărat o pledoarie să urmezi acest tip de aloimentație pentru că nu este pentru toată lumea. Trebuie să se potrivească felului tău de a fi și stilului de viață pe care îl ai”, a explicat medicul Șerban Damian.
Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.