vineri, august 19, 2022

Deși varianta Omicron pare să nu provoace forme mai grave de boală, specialiștii anunță că tinerii sunt mult mai afectați de acest val. Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID.

Spre deosebire de valurile anterioare, copiii au un risc mai mare de a se infecta și de a se îmbolnăvi. Medicii susțin că tot mai mulți copii au nevoie de îngrijire medicală, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...

Omicron îmbolnăvește copiii

Creşte consistent numărul pacienţilor din spitale, cu aproximativ 750 în ultimele 24 de ore. La terapie intensivă s-a trecut de 1.100 de cazuri grave. A crescut şi numărul copiilor internaţi cu coronavirus. În prezent, sunt peste 900, cu 45 mai mulţi decât ieri.

La terapie intensivă sunt în total 26 de minori, din care o treime, 9, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, unde s-a depăşit numărul de internări COVID-19 faţă de valul precedent, atât la ATI, cât şi pe secţii, în aşa-numita zonă roşie, a precizat managerul unităţii medicale, Alina Belu.

„În continuare se constată o creştere pe perioada de weekend a pacienţilor pozitivi COVID. Aşteptăm în perioada următoare să vedem dacă mai extindem zona roşie sau o menţinem la nivelul actual.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Părintele are dreptul să stea lângă copil dacă este negativ, semnează o declaraţie pe propria răspundere că îşi asumă orice risc de infectare. Ei sunt internaţi pe zona roşie, alături de copilul pozitiv” a explicat Alina Belu, potrivit RRA.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private