duminică, iulie 3, 2022

România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus. În acest sens, autoritățile se gândesc la diferite măsuri pentru a limita răspândirea variantei Delta, care este dominantă. Aceasta se transmite mult mai repede, având o contagiozitate crescută, spre deosebire de tulpinile precedente.

România este pregătită pentru valul patru al pandemiei, dar cât mai mulți oameni ar trebui să se vaccineze pentru a nu se îmbolnăvi de COVID-19 –  a declarat, astăzi, premierul Florin Cîțu, la Botoșani, unde a vizitat un centru de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Dr. Gheorghe Mencinicopschi: Cum să mănânci mult f...

Cu toate acestea, premierul încurajează românii să se vaccineze cât mai repede, fiind singura soluție reală pentru această pandemie.

„Ar trebui să ne vaccinăm dacă vrem să trecem peste pandemie. În iarnă, când înaintea valului trei, problema pe care o aveam era că nu aveam doze de vaccin, nu aveam fluxuri de vaccinare. Această problemă am rezolvat-o. Astăzi avem și vaccin, avem și centru de vaccinare, oameni care sunt aici de dimineața până seara, așteaptă să vaccineze, și în condiții foarte bune.

Depinde doar de noi să trecem prin acest val patru cu cât mai puține cazuri. Trebuie să ne vaccinăm. Altă soluție nu există. Centrele de vaccinare au păstrat toate capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100 de mii de persoane zilnic”, declară Florin Cîțu, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Riscul unei DIETE nesănătoase. Poate duce la moart...

Personalul din sistemul public, testat sau vaccinat

Premierul Florin Cîțu consideră că tot personalul din sistemul public care intră în contact cu oamenii trebuie să fie vaccinat sau testat. Ar fi vorba nu doar de personalul medical, ci și de personalul din învățământ sau cel din Ministerul de Interne, și din cel al Apărării Naționale.

Este varianta pe care o va propune și care va fi discutată cu specialiști și în coaliție – am mai spus premierul, astăzi, la Botoșani, unde a vizitat un centru de vaccinare. El a subliniat că angajații instituțiilor statului care intră în contact cu cetățenii trebuie să dea astfel dovadă de responsabilitate.

Te-ar mai interesa: Rune 4 – 10 iulie. Mihai Voropchievici: O su...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private