Sari la conținut

Toți ȘOFERII fac asta și nu știu dacă este legal. Este permis sau nu să dormi în mașină?

dormitul in masina
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
legea permite dormitul in masina?

Conducerea ar trebui să fie sigură. Dar te-ai întrebat vreodată care sunt reglementările actuale despre șoferii care dorm în mașini? Dacă tot întâmpinați o astfel de situație, sunt câteva lucruri de luat în considerare.

Este permis sau nu să dormi în mașină? 

Ce spun reglementările actuale despre șoferii care stau în mașini?
Blocajele lungi de trafic și conducerea pe distanțe lungi sunt doi factori care provoacă oboseala șoferului. În plus, în astfel de situații, șoferul poate avea posibilitatea de a se odihni direct în vehicul. În Germania, de exemplu, legea nu interzice acest lucru. Cu toate acestea, există câteva aspecte care nu trebuie ignorate. Chiar dacă un șofer ar trebui să aibă abilitățile de conducere necesare, există situații în care oboseala este în mod clar luată de la sine înțeles. În astfel de situații, vehiculul se poate opri și șoferul poate adormi.

Cu toate acestea, regulile de circulație trebuie încă respectate.
De exemplu, dacă treci pe o proprietate privată pentru o pauză, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să vorbești cu proprietarul spațiului respectiv.

Nerespectarea acestui lucru poate duce la penalități. Pe de altă parte, nu poți dormi în majoritatea parcărilor din supermarketuri. De asemenea, nu ar trebui să dormi în mașină într-o zonă în care accesul ambulanței ar putea fi blocat. În plus, trebuie luate în considerare și reglementările în vigoare pentru protejarea mediului. Când dormi în mașină, motorul trebuie oprit. În Germania, de exemplu, o mașină nu este o „reședință”, așa că nu poți dormi în ea pentru totdeauna.

Ce să faci atunci când te odihnești în autoturism


Ar fi recomandat, în schimb, ca șoferii să se odihnească în zonele destinate pentru această activitate. Există parcări și zone amplasate unde conducătorii auto pot opri, pentru a dormi. De altfel, astfel de zone au și grupuri sanitare sau chiar un magazin. În momentul în care un conducător auto decide să doarmă în mașină, trebuie să ia în considerare propria siguranță.

Mașina trebuie să fie încuiată și, de asemenea, să se asigure că are suficient aer. Nu se recomandă odihna în mașină în timpul zilelor toride. Pentru că soarele va încălzi rapid mașina și sănătatea este pusă în pericol. Spre deosebire de Germania, există alte țări unde nu îți este permis dormitul în autoturism. Pentru a avea permisiune, trebuie să ceri acordul. Astfel de situații sunt în Grecia, Croația, Danemarca, Portugalia și Olanda, potrivit ziarulromanesc.de.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel