joi, mai 26, 2022

Cei afectați de alergia la polenul de iarbă se confruntă din nou cu o perioadă stresantă. În acest context, există câteva remedii care te va ajuta să treci mai ușor peste acest episod stresant.

Alergiile sunt reacții ale corpului la o anumită substanță  sau la polenul unor plante. Ele sunt extrem de comune și punând la socoteală și oamenii alergici care nu au experimentat de-a lungul vieții niciun simptom datorită faptului că nu au intrat în contact cu factorul alergen.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Totul despre alergia la polenul de ierburi. Cum să treci de acest sezon fără simptome severe

În acest context, alergia devine deosebit de vizibilă pentru majoritatea oamenilor, începând cu jumătatea lunii mai și nu se mai diminuează cu adevărat până în toamnă.

Sezonul alergiilor la polenul de ierburi

Expunerea la polenul provenit de la pomi, iarbă sau de pe anumite plante poate provoca scurgeri nazale, precum şi iritaţii ale nasului şi ochilor.

Cauza alergiilor poate fi găsită în sistemul imunitar. Sistemul de apărare al organismului reacționează la substanțe inofensive, cum ar fi polenul, ca și cum ar fi invadatori periculoși. Reacția corespunzătoare provoacă apoi simptomele cunoscute, cum ar fi nasul care curge sau ochii care lăcrimează. Și acestea trebuie luate întotdeauna în serios, deoarece pot „migra” în organism și pot duce la o așa-numită schimbare de nivel. Dacă nu vă tratați alergia, riscați ca și tractul respirator inferior să fie afectat. Astmul alergic este adesea rezultatul acestor simptome.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

Bineînțeles, cei care suferă nu pot și nu vor să se baricadeze în casă toată vara. Dacă sunteți în căutarea unei ameliorări pe termen lung, ar trebui să luați în considerare imunoterapia – cunoscută sub denumirea populară de „hiposensibilizare” sau „vaccinare antialergică”. Timp de mai mulți ani, organismul primește extracte care conțin alergenul pentru a-l obișnui cu declanșatorul (sau declanșatorii). Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unor soluții rapide și pe termen scurt, am adunat câteva sfaturi și trucuri.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

Cum să depășești alergiile fără simptome?

  • Cei care suferă de o alergie la iarbă sunt, de obicei, expuși la agentul patogen toată ziua, în timpul lunilor de vară. Prin urmare, organismul este supus unui stres constant și ar trebui să se odihnească, în special noaptea și în timpul somnului. Așadar, hainele de stradă ar trebui să fie interzise în dormitor pe cât posibil, deoarece polenul se atașează cu încăpățânare de haine și poate fi astfel transportat în cameră.
  • Polenul tinde, de asemenea, să se depună în păr în timpul zilei. În timpul zilelor de vară, spălați-vă întotdeauna părul înainte de a merge la culcare pentru a evita să transportați polenul în pat cu dumneavoastră.
  • Evitați activitățile în aer liber, mai ales, când gradul poluării cu polen este ridicat. Acest lucru se datorează faptului că o activitate obositoare vă face să inspirați mai puternic, ceea ce, la rândul său, face ca mai mult polen să pătrundă în căile respiratorii.
  • Purtați ochelari de soare atunci când ieșiți în aer liber. În acest fel, puteți măcar să țineți polenul puțin departe de ochi.
  • Dacă locuiți în oraș, ar trebui să aerisiți casa dimineața, dacă este posibil. Concentrațiile de polen sunt mult mai scăzute atunci decât seara. În mediul rural, este invers: aerisiți seara și noaptea, potrivit stiridiaspora.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private