Sari la conținut

Totul despre fructul Dragonului: Reduce colesterolul şi hipertensiunea arterială

Pitahaya, fructul Dragonului
Sursă foto:B1 TV
Pitahaya, fructul Dragonului, beneficii

Totul despre fructul Dragonului: Reduce colesterolul şi hipertensiunea arterială! Fructul dragonului, cunoscut și sub numele de pitahaya, este o specie de fruct tropical originar din America Centrală și de Sud. Este cunoscut pentru culoarea sa vibrantă și exteriorul său acoperit cu solzi.

Există două variante principale de fruct de dragon: pitahaya roșie și pitahaya albă. Pitahaya roșie are o pulpă roz sau roșie, în timp ce pitahaya albă are o pulpă albă sau crem. Ambele variante au semințe mici, asemănătoare căpșunilor.

Considerat cel mai frumos fruct din lume, este bogat în antioxidanți, vitamina C și fibre. De asemenea, conține minerale precum fierul și calciul. Fructele de dragon pot fi consumate crude, folosite în smoothie-uri, în deserturi sau în salate de fructe.

În plus față de beneficiile pentru sănătate, fructul dragonului are și potențiale proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

Mai mult, este adesea întâlnit în bucătăria asiatică și sud-americană, unde este folosit în diverse preparate culinare. De asemenea, este un ingredient popular în băuturi răcoritoare și cocktail-uri exotice.

Trei tipuri
Există trei tipuri de fructe de dragon – roşu cu miezul alb, roşu cu interior roşu şi galben, atât la exterior, cât şi la interior. Se consumă după ce a fost tăiat pe jumătate, iar miezul se scoate cu o lingură. Fructul dragonului îmbunătăţeşte digestia şi accelerează eliberarea toxinelor din organism, reduce colesterolul şi hipertensiunea arterială. Are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Stabilizează nivelul zahărului din sânge, potrivit stiripesurse.ro.

Fructul Dragonului are proprietăţi antiinflamatorii

Fructul este extrem de util şi pentru sistemul endocrin. Este bogat în taninuri, benefice pentru vedere, şi în fier, esenţial pentru producerea globulelor roşii. Conţine acid folic, care este important pentru femeile însărcinate şi pentru dezvoltarea fătului. Cu toate acestea, fructul dragonului poate provoca reacţii alergice.

Ce conține fructul dragonului?

Fructul dragonului conţine fibre, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Este o sursă bună de fier, magneziu, fosfor, zinc, potasiu şi vitaminele C şi E. 100 de grame de fruct conţin 1,2 g de proteine, 13 g de carbohidraţi şi 2,9 g de fibre fără grăsimi.

Conţine peste 80% apă, fiind slab caloric, însă bogat în fitoalbumină, un antioxidant foarte puternic. Florile frumoase ale plantei pot fi văzute doar noaptea, fiind adesea numită „floarea lunii” sau „regina nopţii”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel