Totul despre grăsimea viscerală: ce este și de ce apare

Grăsimea viscerală: ce este și de ce apare. În timp ce majoritatea oamenilor știu despre grăsimea subcutanată, mulți nu știu mare lucru despre grăsimea viscerală sau chiar nu știu că o au.

Grăsimea subcutanată este grăsimea de pe burtă pe care o poți vedea și ciupi, iar grăsimea viscerală este ascunsă adânc în abdomen și este înfășurată în jurul organelor tale vitale.

Grăsimea viscerală este periculoasă, deoarece provoacă probleme grave de sănătate, cum ar fi cancer, accident vascular cerebral, colesterol ridicat și multe altele.

Deci, cum obține cineva grăsime viscerală? Antrenorul personal certificat de NASM, Keith Hodges, fondatorul Mind In Muscle Coaching, a explicat, potrivit eatthis.com, diferite modalități de a obține acest lucru și cum să contribuim la prevenirea depunerii grăsimii viscerale.

Ce este grăsimea viscerală

„Grăsimea viscerală, cunoscută și sub denumirea de grăsime activă, este grăsimea care este stocată în cavitatea abdominală a unei persoane care înconjoară stomacul, ficatul și intestinele noastre. Deoarece este situată adânc în corpul nostru, nu este întotdeauna vizibilă (în funcție de corpul tău) și poate induce în eroare pe cineva să creadă că este sănătos, făcând acest tip de grăsime periculos.

Deoarece grăsimea viscerală înconjoară mai multe organe vitale, crește în mod activ riscul de Alzheimer și boli de inimă, diabet de tip 2, gută, accident vascular cerebral, sân și cancer de colon, atac de cord, nivel scăzut de testosteron și infertilitate”, a declarat Hodges, potrivit sursei citate. 

De ce apare grăsimea viscerală. Stil de viata sedentar

Un stil de viață sedentar va crește stocarea de grăsimi viscerale, deoarece corpul tău nu se mișcă! Aceasta înseamnă că metabolismul unei persoane este lent, deoarece nu se angajează într-o activitate fizică suficientă pentru a-și crește metabolismul și pentru a arde calorii.

Opusul sedentarismului este să fii activ. Este important să începi să te miști zilnic pentru a-ți porni metabolismul. Amintește-ți, este o luptă între aportul caloric și cheltuiala calorică.

Stresul cronic și cortizolul

Cortizolul este cunoscut ca hormonul de stres produs de glandele suprarenale pentru a ajuta la combaterea infecțiilor și ajută la reglarea zahărului din sânge. Stresul cronic crește nivelul de cortizol și câteva efecte secundare asociate cu acesta sunt oboseala suprarenală, inflamația și depozitarea grăsimilor.

Toate pot duce la lipsa activității fizice și la depozitarea în exces a grăsimilor viscerale.

„Sugestia mea pentru a ajuta la gestionarea nivelului de stres cronic ar fi să te angajezi într-un fel de activitate fizică pentru a elibera endorfine. Aș sugera, de asemenea, să te implici în tehnici de mediere și de respirație pentru a ajuta compensa emoțiile negative care pot duce la mecanisme de adaptare nesănătoase din cauza stresului cronic”, a declarat Hodges. 

Zaharuri Procesate

Consumul de prea multă zahăr procesat și adăugat în alimentele pe care le consumați și în băuturile pe care le beți poate duce la grăsime viscerală.

Aceste alimente vin de obicei sub formă de bomboane, batoane proteice, cereale/batoane cu cereale și produse de patiserie, pentru a numi câteva.

Băuturile sunt de obicei sucuri de fructe, băuturi sportive și energizante, sifone și cafea de specialitate, cum ar fi latte.

Aceste tipuri de alimente și băuturi cresc nivelul de zahăr din sânge și pofta de mai multe alimente și băuturi. Cel mai bun mod de a remedia acest lucru este să mănânci alimente puțin procesate și să crești aportul de apă.

Prea mult alcool

Băuturile alcoolice sunt de obicei bogate în zahăr, mai ales atunci când sunt amestecate cu suc și băuturi din fructe pentru a face cocktailuri, ceea ce duce la un aport caloric mai mare. Există multe motive pentru care consumul prea mare de alcool este dăunător sănătății noastre.

Ddar atunci când vine vorba la grăsimea viscerală, un consum mai mare de alcool scade oxidarea grăsimilor, crește nivelul de cortizol (hormon al stresului) și poate modifica nivelul de leptine și greline (hormoni asociați cu apetitul).

Prima sugestie ar fi să nu mai consumați alcool și dacă aveți de gând să beți alcool. Înlocuiți băuturile din fructe și sucurile folosite la prepararea cocktail-urilor cu opțiuni fără zahăr sau apă tonică.

De ce apare grăsimea viscerală. Consum redus de fibre

„Din păcate, multe alimente constau în carbohidrați rafinați, care au un conținut scăzut de fibre”, explică Hodges.

„Aceste alimente duc la creșterea în greutate pentru că, de obicei, mâncăm mai mult decât ar trebui să ne simțim sătui și le consumăm mai des pentru că nu ne simțim sătui atât de mult timp”.

Acest lucru se datorează faptului că alimentele rafinate cresc pofta de foame datorită aditivilor care joacă un rol important. Acești doi factori vor duce la o cantitate crescută de grăsime în depozit.

Consumul de fibre vă ajută să vă simțiți plin în timp ce consumați mai puține calorii. Fibrele solubile și cele insolubile normalizează mișcările intestinale, scad nivelul colesterolului, reglează nivelul zahărului din sânge și reduce depozitarea grăsimilor viscerale.

Alimentele bogate în fibre includ lintea, legumele, fructele, nucile, semințele, fasolea. Aportul zilnic recomandat de fibre este de cel puțin 25 de grame pe zi pentru femei și 38 de grame pe zi pentru bărbați.”

Recent Posts

Planta minune care te menţine sănătos! Aproape orice boală se poate vindeca

Planta minune care te menţine sănătos! Frunzele acestei plante conțin de două ori mai multă vitamina…

13 minute ago

Obiceiul de Paște pe care toată lumea l-a uitat. Ce trebuie neapărat să faci

Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează…

43 de minute ago

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Atenție la ouă și drob

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…

o oră ago

Tradițiile ne pot îmbolnăvi. De ce să NU consumăm ouăle vopsite care s-au spart în timpul fierberii

Daca ouăle vopsite de paste s-au spart în timpul fierberii, nu exista un risc major…

2 ore ago

Ce nu ai voie să faci în Duminica Paștelui. Ține neapărat cont de aceste tradiții

Ce NU ai voie să faci în prima zi de Paște 2024. Creștinii ortodocși respectă…

2 ore ago

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște: Este bine să ai garda ridicată

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște. Nativii…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic