Sari la conținut

Totul despre terapie naturală cu foarte puține efecte adverse. Câți români apelează la homeopatie

homeopatie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
homeopatie, remedii cu efecte benefice

Totul despre terapie naturală cu foarte puține efecte adverse. Câți români apelează la homeopatie?

Sărbătorile se apropie și ne duc în fața unor mese bogate în grăsimi, crabohidraţi şi zahăr. După toate aceste excese culinare, ce facem dacă apar problemele intestinale? Produsele homeopate sunt din ce în ce mai populare în România.

remedii homeopatie
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

De exemplu, 60% dintre români au apelat la homeopatie de-a lungul vieții, iar 54 dintre ei au folosit această metodă de tratament în ultimul an, potrivit unui studiu de amploare Harris Interactive, o agenție de cercetare de piață din Marea Britanie. Datele mai arată că 77% dintre români au încredere în homeopatie, în condițiile în care acest indicator variază între 50% în Canada și 71% în Franța. Studiul s-a derulat în 14 țări, printre care se regăsesc Statele Unite, Spania, Italia, Germania, Polonia și România. Adriana Turea relatează.

Studiul arată că pentru a cumpăra sau a fi îndrumat cu privire la homeopatie, aproape șase din 10 români vor consulta medicul generalist, 51% un doctor cu competență în homeopatie. De asemenea, farmacia este cel mai potrivit loc pentru a procura medicamente homeopate pentru 87% dintre români.

57% dintre persoanele intervievate declară că au folosit homeopatia

„Homeopatia a jucat și continuă să joace un rol foarte important. Judecând după numărul de pacienți care consideră că această metodă de tratament i-a și ajutat, dar şi de câteva elemente distinctive ale homeopatiei, cum ar fi, de exemplu, considerarea acesteia ca o terapie naturală și cu foarte puține efecte adverse, chiar deloc, putem spune, ele fiind mai mult o exacerbare a funcțiilor organismul”, a spus farmacistul Dumitra Bratu.

În cele 14 țări analizate, 57% dintre persoanele intervievate declară că au folosit homeopatia pe parcursul vieții lor și 55% intenționează să o folosească în viitor, deoarece consideră că tratamentele homeopate sunt naturale și nu au efecte secundare, potrivit RRA.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: